Proširenje E-Sustava

Serijom SLR fotoaparata i dodatne opreme Olympus predstavlja veliko proširenje E-Sustava

Predstavljena su dva nova tijela fotoaparata: ultra-kompaktni i lagani E-410 za izuzetnu mobilnost te E-510 kojeg karakterizira raznovrsnost i visoke performanse sa stabilizacijom slike direktno ugrađenom u tijelu fotoaparata. Treći D-SLR – dugo iščekivani nasljednik revolucionarnog E-1, kojem je predviđeno udarno mjesto u ponudi Olympus E-Sustava – biti će predstavljen kasnije ove godine. Sva tri fotoaparata posjeduju naprednu Live Preview funkciju, s poboljšanim stražnjim LCD zaslonom koji omogućuje još veću korisnost u D-SLR fotografiji.

Live Preview zajedno s mnoštvom profesionalnih karakteristika i funkcija, biti će temelj na kojem će se zasnivati nasljednik modela E-1. Novo D-SLR tijelo biti će prepoznato po izuzetnim performansama i funkcionalnosti, kvaliteti slike, mobilnosti i pouzdanosti. Ponudu Olympus E-Sustava zaokružiti će četiri nova ZUIKO DIGITAL objektiva te novi telekonverter.

Najavom planova za proširenje E-Sustava, Olympus otvara novo poglavlje u povijesti započetoj u jesen 2003. Kao prvi na svijetu u potpunosti digitalni SLR fotoaparat temeljen na Four Thirds Standardu, E-1 je označio početak novog razdoblja. Danas, ovaj višestruko nagrađivani fotoaparat svojim temeljima počiva u laganom i kompaktnim tijelu E-410 i u E-510, koji iskorištava prednosti inovativne tehnologije kao što je mehanički stabilizator slike ugrađen direktno u tijelu fotoaparata. Ovi D-SLR fotoaparati nude ultimativnu kvalitetu, robusnost i fleksibilnost kako bi u potpunosti zadovoljili rigorozne zahtjeve ambicioznih fotografa – bez obzira na situaciju.

“Izvanredni rezultati, intuitivan dizajn i superiorna pouzdanost na svakom mjestu i svako vrijeme – su samo neki od zahtjeva koje u potpunosti zadovoljavaju ovi fotoaparati. Naš R&D tim napravio je izvanredan posao. Dokaz – koji se može pregledati na ovogodišnjem PMA sajmu – je jasno vidljiv: D-SLR fotografija se još više razvila zahvaljujući Four Thirds Standardu i E-Sustavu. Danas je moguće činiti stvari koje do sada nije bilo moguće u odnosu na klasične SLR koncepte. Zašto bi profesionalci trebali biti ograničeni? Rješenje postoji te ćemo i dalje nastaviti s razvojem tehnologija koje će biti inkorporirane u buduće modele, kao npr. u nasljedniku modela E-1, a koje će pridonijeti još boljim performansama i pouzdanosti,” objasnio je Michael Handa, izvršni direktor Olympus Imaging Europe.

Zadržavajući sve superiorne karakteristike koje su E-1 učinile referentnim modelom digitalne SLR fotografije, performanse novog modela biti će poboljšane brojnim snažnim funkcijama, robusnom konstrukcijom kako bi se izdržala dugotrajna profesionalna uporaba, boljim specifikacijama i većom proširivošću sustava.

Seriju objektiva ZUIKO DIGITAL čini 17 modela što predstavlja najširu ponudu u potpunosti digitalnih objektiva raspoloživih danas. Trenutno, Olympus razvija četiri nova objektiva za E-Sustav. Od novih objektiva, tri će inkorporirati novo-razvijeni i izuzetno brz SWD (Supersonic Wave Drive) sustav automatskog izoštravanja. U kombinaciji s najavljenim E-1 nasljednikom, ovi objektivi imati će najveću brzinu izoštravanja u klasi na svijetu. Četvrti novi objektiv posjedovati će izuzetne telefoto mogućnosti u izuzetno kompaktnom kućištu. Nadalje, 2.0x telekonverter upotpuniti će dodatnu opremu namijenjenu korištenju s E-Sustavom. Do danas, ukupna prodaja objektiva, tijela fotoaparata i ostale dodatne opreme Olympus E-Sustava dostigla je milijun jedinica.

Novi ZUIKO DIGITAL objektivi:

ZUIKO DIGITAL ED 12-60mm (24-120mm) 1:2.8-4.0 SWD
5x zoom
Izvanredne širokokutne mogućnosti od 12mm (24mm)
Supersonic Wave Drive AF sustav

ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm (100-400mm) 1:2.8-3.5 SWD
4x zoom
Supersonic Wave Drive AF sustav

ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm (28-70mm) 1:2.0 SWD
Svjetlosno jak 1:2.0 duž cijele žarišne duljine
2.5x zoom
Supersonic Wave Drive AF sustav

ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm (140-600mm) 1:4.0-5.6
4.3x zoom
Izuzetne telefoto mogućnosti do 300mm (600mm)

ZUIKO DIGITAL 2.0x telekonverter EC-20
Udvostručuje žarišnu duljinu korištenog objektiva

* Vrijednosti u zagradama prikazuju ekvivalentne vrijednosti u 35mm formatu

Kategorija: 
Foto Uređaji

Objavljeno: 05.03.2007.