HP Officejet Pro 251dw

Tvrtka HP obilježila je nedavno 25 godina pisača HP Deskjet. Od predstavljanja prvog pisača HP Deskjet godine 1988. pa sve do danas, tvrtka HP nastavila je s inovacijama na tržištu tintnih pisača ponudivši robne marke HP Photosmart, HP Officejet i HP Deskjet Ink Advantage te je isporučila gotovo 600 milijuna tintnih pisača.(1) 

HP je također najavio i dva nova pisača HP Officejet Pro, koja na tržište dolaze u proljeće ove godine. Pisač HP Officejet Pro 251dw i višenamjenski pisač (MFP) HP Officejet Pro 276dw omogućuju profesionalan i pouzdan ispis, uz najviše 50% niže troškove ispisa po stranici u odnosu na laserske pisače.(2) Osim toga, ta dva pisača pružaju i mogućnost jednostavne integracije u postojeće IT infrastrukture, i to putem poboljšanih rješenja za upravljivost i radni ritam.

HP Officejet Pro 251dw

„Uporaba tintnih pisača u uredima rasti će kako organizacije budu kontinuirano pronalazile načine da povećaju produktivnost i smanje operativne troškove,“ dodao je Zac Butcher, direktor poslovne jedinice Digital Peripherals Solutions Consulting Service — Europe tvrtke InfoTrends. „Očekujemo da će tintni uređaji namijenjeni poslovnim korisnicima imati znatno veći udio u tržišnom segmentu uredskog ispisa. Nadalje, predviđamo da će plasman tintnih pisača za poslovne korisnike porasti sa 14,7 milijuna u 2011. na 18,9 milijuna 2016. po  složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 5,2 posto.“

Proslava 25 godina HP-ovih tintnih pisača

HP je 1988. godine predstavio HP Deskjet, prvi tintni pisač na svijetu za ispis na „običnom“ listu papira. Njegova je početna cijena tada iznosila 995 američkih dolara, a prosječna mu je brzina bila 2 ppm.(2) Danas HP-ov portfelj tintnih pisača sadrži iznimno brze i lagane pisače s nizom opcija, uključujući bežičnu vezu s internetom, cloud usluge i rješenja za upravljanje namijenjena poslovnim korisnicima.

Pisač HP Officejet Pro 251dw i višenamjenski pisač HP Officejet Pro 276dw MFP

Pisači HP Officejet Pro 251dw i HP Officejet Pro 276dw MFP na globalno tržište dolaze tijekom proljeća, pa tako i u Hrvatsku, a namijenjeni su srednje velikim tvrtkama s malo radnog prostora. Pisači iz serije HP Officejet Pro omogućuju ispis visokokvalitetnih, profesionalnih dokumenata za cijenu po stranici nižu i do 50% u usporedbi s laserskim pisačima u boji,(3) te su opremljeni poslovnim rješenjima za upravljivost, uključujući HP Universal Print Driver, softversko rješenje HP Web Jetadmin, nude funkcionalnosti koje omogućuju jednostavnije funkcioniranje nekog poslovanja te podižu produktivnost skraćujući vrijeme obavljanje određenih zadatka na polju upravljanja dokumentima.

Cijene i dostupnost

Pisači HP Officejet Pro 251dw i HP Officejet Pro 276dw MFP u Hrvatskoj su dostupni od travnja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.899 kn (s PDV-om) za HP Officejet Pro 251dw te 2.779 kn (s PDV-om) za HP Officejet Pro 276dw (4).

(1)    Broj isporuka temelji se  na HP-ovoj internoj bazi podataka iz 2012.
(2)    Tvrdnja o troškovima po stranici (CPP) temelji se na većini višenamjenskih laserskih pisača u boji <1000 eura i laserskih pisača u boji <800 eura (bez PDV-a) od ožujka 2012. godine. ISO broj ispisanih stranica temelji se na neprekidnom ispisu s osnovnim postavkama, a prema tržišnom udjelu  kojeg je objavio IDC za prvo tromjesečje 2012. CPP usporedbe za potrošni materijal za laserske pisače temelje se na specifikacijama za tintne ispsine uloške sličnih dostupnih kapaciteta. CPP se temelji na procijenjenoj početnoj cijeni tintnih ispisnih uložaka HP 970XL/971XL. Stvarne cijene mogu varirati. Stvarni broj ispisnih stranica može varirati ovisno o korištenom pisaču, materijalima koji se ispisuju i drugim čimbenicima. Za više detalja, posjetite stranicu www.hp.com/go/learnaboutsupplies.
(3)    Tvrdnja o troškovima ispisa po stranici (CPP) temelji se na većini višenamjenskih laserskih pisača u boji <1000 eura i laserskih pisača u boji <800 eura (bez PDV-a) od ožujka 2012. godine. ISO broj ispisanih stranica temelji se na neprekidnom ispisu s osnovnim postavkama, a prema tržišnom udjelu  kojeg je objavio IDC za prvo tromjesečje 2012. CPP usporedbe za potrošni materijal za laserske pisače temelje se na specifikacijama za tintne ispisne uloške sličnih dostupnih kapaciteta. CPP se temelji na procijenjenoj početnoj cijeni tintnih ispisnih uložaka HP 970XL/971XL. Stvarne cijene mogu varirati. Stvarni broj ispisnih stranica može varirati ovisno o korištenom pisaču, materijalima koji se ispisuju i drugim čimbenicima. Za više detalja, posjetite stranicu www.hp.com/go/learnaboutsupplies.
(4)    Procijenjena preporučena cijena. Stvarne cijene mogu varirati.

ENERGY STAR je registrirana marka u vlasništvu američke vlade.

Kategorija: 
Foto Uređaji

Objavljeno: 21.05.2013.