Canon i X-Rite u suradnji

U Canonov uređaj za ispis imagePRESS C1 integriran je X-Rite sustav upravljanja bojama

Canon i X-Rite (GretagMacbeth) su objavili pojedinosti o jedinstvenom i ekskluzivnom sustavu upravljanja bojama za revolucionarni uređaj za ispis imagePRESS C1. Nenadmašna kvaliteta slike, široka paleta boja, dosljednost i pouzdanost uređaja za digitalni ispis u boji i korekturu kombinirani su s X-Riteovim sustavom i1® Process Control te nude najsvestraniju tehnologiju u boji u svojoj klasi na današnjem tržištu.

X-Riteov i1-Process Control prvi je sustav upravljanja bojama integriran u uređaj te klase, što pokazuje Canonovu uvjerenost u mogućnosti tog pisača. Rješenje za korekturu, proizvodnju malih naklada i varijabilne podatke, stvoreno da zadovolji zahtjeve današnjeg tržišta grafičkih djelatnosti, pomaže korisnicima da postignu ispis prema standardu Fogra i vjerne Pantone spot boje.

Mark Lawn, direktor marketinga na odjelu rješenja za profesionalni ispis za europsko tržište tvrtke Canon Europe, izjavio je: “imagePRESS C1 savršeno oslikava Canonovo usmjerenje prema tržištu grafičkih djelatnosti udruživanjem s najboljim partnerima u klasi kako bi pružio cjelovita rješenja koja nude performanse bolje i od zbroja pojedinačnih dijelova. Kombinacija visokokvalitetnog i izuzetno stabilnog pisača, EFI Q1 poslužitelja i jedinstvenog integriranog sustava upravljanja bojama čini imagePRESS C1 nenadmašnim multifunkcionalnim uređajem, što potvrđuje i podatak da su mnoge tvrtke već nabavile taj sustav.”

Programska oprema i1-Process Control, razvijena posebno za imagePRESS C1, omogućuje potpuno usklađen rad pisača i alata za boje. Taj sustav upravljanja procesom kombinira najbolje X-Riteove i1 programske komponente sa sučeljem jednostavnim za upotrebu. U sustav je uključen Fogra Media Wedge CMYK, što dopušta korisniku brzo i lako ovjeravanje svog proizvoda prema međunarodnom standardu ISO 12647-2. Uz to, Canon je u programsku opremu i1-Process Control za imagePRESS C1 dodao i zbirku boja Pantone EC, razvijenu posebno za CMYK digitalne uređaje za ispis.

“Oduševljeni smo prilikom da budemo Canonov partner i radimo s vodećom robnom markom imagePRESS, koja je od svog pokretanja toj grani industrije donijela mnogo uzbuđenja. S Canonom smo usko surađivali na razvoju ekskluzivne verzije naše programske opreme i1-Process Control kako bismo tržištu ponudili proizvod koji će biti izuzetno jednostavan za upotrebu, a da pritom ne ugrozimo njegovu funkcionalnost. Usmjereni smo na razvoj jednostavnih i učinkovitih digitalnih postupaka kojima se boje mogu vjerno reproducirati i kontrolirati”, izjavila je Iris Mangelschots, zamjenica direktora X-Riteove tvrtke Imaging and Media.

“Nekad je ta vrsta programske opreme za napredno upravljanje bojama bila skupa i složena za upotrebu. Rješenje ImagePRESS C1 Process Control pruža korisnicima sigurnost da će postići primjerenu kvalitetu po pristupačnoj cijeni uz pomoć programske opreme za digitalni ispis u boji i korekciju, koja se jednostavno integrira u njihove postojeće proizvodne procese. Zato korisnici mogu uživati u fleksibilnim proizvodnim mogućnostima i koristiti odgovarajuću proizvodnu tehnologiju za pojedine zadatke na temelju isplativosti skale boja i veličine naklade, a ne na osnovi potrebne kvalitete izlaznog proizvoda,” dodao je Lawn.

Kategorija: 
Foto Uređaji

Objavljeno: 09.03.2007.