Dove Fashion.hr - chic na hrvatski način

Na drugoj večeri Ana Maria Ricov, Ivica Klarić, Stjepan Čuka, Robert Sever i Igor Galaš pokazali su modele za iduću sezonu

Chic je bio tema druge večeri Fashion.hr-a za iduću sezonu.
Dizajnerica Ana Marie Ricov je stvarajući kolekciju za proljeće/ljeto 2010. zamišljala ženu koja se u svojoj odjeći želi osjećati ležerno, ugodno, a opet drugačije i urbano. Tom mišlju odabrala je prirodne tkanine poput pamuka, lana, svile i viskoze. Neke tkanine obogaćene su metalnim nitima, čime su određeni odjevni predmeti dobili dodatni volumen i strogu formu. Kroz kolekciju od tridesetak modela protežu se blejzeri i prsluci krute forme, drapirane haljinice i suknje, prozračne majice i bluze i vrlo ležerne hlače širokog kroja. Paleta boja je vrlo umjerenih tonova od crne, sive i bijele, preko sivo-smeđe, zlatne i srebrne. Time je kolekcija dobila na kontrastu, ali i dozi profinjenosti za koju su zaslužni zlatni i srebrni tonovi.

Ana Marie Ricov

Definitivno najiščekivanija revija hrvatskih trendseterica je bila ona IK Studia Ivice Klarića. S dizajnerom smo otputovali u centar svjetske mode – na safari u Pariz. Ženska i muška kolekcija izrađena je od luksuznih tkanina, pomno promišljenih krojeva koji imaju zanimljive detalje, a sadrži i modne dodatke poput torbica, remenja i narukvica. Boje koje su prevladavale su bež, zlatna, zelena i smeđa, a krojevi ženskih komada su izuzetno ženstveni i sofisticirani s predimenzioniranim ramenima, naglašenim strukom, detaljima poput nabora i epoleta.

Ivica Klarić

Stjepan Čuka muškarca vidi kao urbanog trendsetera koji voli glazbu, punk i grunge pokret. Urbani krojevi i forme u sivoj, bijeloj, tamno plavoj i crnoj boji, u punk, uličnom i stilu jednostavne klasike glavne su odlike kolekcije za proljeće/ljeto 2010. Od tkanina kolekcijom dominira pamuk, uz male primjese pamučnog pliša te pamučnih kepera.Svaka osoba koja se prepozna u odjeći Stjepana Čuke zasigurno će biti drugačija od standarda koji srećemo svakodnevno na ulicama grada. Kolekcija GET TWISTED namijenjena je svima koji se žele upustiti u nove modne pustolovine i male eksperimente sa stilovima stvarajući tako novu zanimljivu i nadasve originalnu vlastitu priču.

Stjepan Čuka

Ovog puta nešto mračniji, Robert Sever za proljeće/ljeto 2010. odlučio se lišiti ustaljenih normi i znanja, pa se pozabavio istraživanjem Afričkog kontinenta, te na vlastiti način interpretirao viziju odijevanja potpuno individualno i spontano, sa naglašenim misticizmom i seksepilom. Ideja dekonstrukcije i stvaranja novih nosivih oblika, spajanje industrijskog načina izrade i dorade te dekoracija, osnov su Severove SAVAGE kolekcije. Kako je inspiraciju pronašao u Africi i načinima ukrašavanja dizajner je ručno nanosio boju na tkaninu. Dominantna boja u kolekciji je crna, koja je kombinirana sa tonovima bordo, smeđe, bakrene i zlatne boje. Osim torbi, od modnih dodataka Robert je radio i nakit, prije svega velike i masivne ogrlice, izrađene od bojanog kamena u kombinaciji sa kristalima, kožom, i lancima, te velike naušnice i narukvice.

Robert Sever

Kao šećer na kraju 11 prekrasnih žena prošetalo je pistom noseći kreacije Igora Galaša. Upravo je njemu pripala čast da svu svoju kreativnu snagu usmjeri prema jednom od priznatijih međunarodnih projekata kada je riječ o promicanju novih granica ljepote. Pro age modna revija sastavni je dio DOVE „Kampanje za stvarnu ljepotu“ koja je usmjerena na promjenu javne percepcije žena starijih od 45 godina. Jednostavni krojevi začinjeni detaljima poput volana i naglašenih kragni kombinirani su sa prepoznatljivim pletivom ovog mladog dizajnera. Nježne bež i siva, uz crnu dominirale su izrazito sofistciranom kolekcijom. Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvala je jedna od prekrasnih dama koja je gledatelje odlučila počastiti fenomenalnom arijom za odličan kraj večeri.

Igor Galaš

Ljupka Gojić podržala je Roberta Severa i Ivicu Klarića svojim dolaskom, Jelena Veljača je došla u društvu svog dečka Janka Popovića Volarića, glumice Mila Elegović, Zrinka Cvitešić, Ana Begić, glumac i voditelj Tarik Filipović sa suprugom Lejlom Filipović, Andrea Tikvić Čermak, voditeljice Nevena Rendeli i Barbara Kolar, Josipa Pavičić, Tihana Harapin Zalepugin, pjevačica Natali Dizdar, modni agent Hamed Bangoura, Borut Mihalić, fotografkinja Mare Milin, Lana Biondić te mnogi drugi s velikim su zanimanjem pratili kreacije dizajnera za proljeće/ljeto 2010.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 28.09.2009.