Print Your Days

Canonova nova aplikacija za Facebook i programska oprema PIXMA za ispis fotografija

Canon je predstavio novu paletu programskih rješenja za ispis fotografija koja korisnicima olakšavaju organiziranje i ispis omiljenih prizora te poigravanje s vlastitom kreativnošću pomoću pisača PIXMA. Među novim je rješenjima aplikacija za Facebook koja olakšava ispis prekrasnih fotografija izravno iz fotoalbuma, dok je rješenje My Image Garden platforma "sve u jednom" koja objedinjuje svu programsku opremu dostupnu za pisače Canon PIXMA u jednom jednostavnom sučelju.

Print Your Days

Canon je stvorio novu aplikaciju za Facebook, Print Your Days[1], koja olakšava dotjerivanje i ispis fotografija izravno s Facebooka, bez potrebe za dodatnom programskom opremom. Aplikacija, dostupna putem Facebooka, sadrži alate koji omogućuju automatsku prilagodbu rasporeda fotografija i stvaranje jedinstvenih kolaža uz ispis do pet fotografija po stranici. Nudi i brojne stilove i mogućnosti uređivanja, uključujući obrube, obrezivanje te dodavanje natpisa i šarenih fotografskih efekata, primjerice sepije, kojom se postiže popularni starinski izgled. Pozadinu kolaža moguće je ukrasiti nekom od dvadeset i četiri šarene podloge, primjerice veselim točkama ili prugama ili pak prirodnijim efektima kao što su trava ili pluto, čime ispis fotografija postaje još kreativniji.

Print Your Days omogućuje i ispis fotografija koje su na Facebook prenijeli prijatelji[2], pa u fotografijama s odmora, rođendana i drugih posebnih prilika možete bez komplikacija uživati i razmjenjivati ih i u tiskanom i digitalnom obliku. Aplikacija Print Your Days za početak će biti dostupna na engleskom jeziku.

My Image Garden

Nova programska oprema za ispis u liniji PIXMA, My Image Garden, maksimalno pojednostavnjuje snalaženje u Canonovoj programskoj opremi za ispis i skeniranje. My Image Garden[3] dostupan je za sve pisače iz linije PIXMA koji su na tržište izašli od jeseni 2010. Riječ je o platformi "sve u jednom" koja objedinjuje svu programsku opremu dostupnu za pisače Canon PIXMA u jednom jednostavnom sučelju. U nove, poboljšane značajke ubraja se funkcija automatskih prijedloga, koja na računalu traži pohranjene slike i prikazuje zaboravljene fotografije na radnoj površini u obliku dijaprojekcije. Slike je zatim moguće urediti i ispisati putem rješenja My Image Garden. Značajka automatskog rasporeda koristi tehnologiju razvrstavanja slika kako bi prepoznala slike i automatski predložila optimalan raspored pri ispisu. Programska oprema za prepoznavanje lica prepoznaje lica na fotografijama i automatski grupira slike te tako olakšava pronalaženje fotografija određenih osoba.

Novi sadržaji i okruženja uz CREATIVE PARK PREMIUM

U sklopu Canonove nove programske opreme My Image Garden dostupan je CREATIVE PARK PREMIUM[4], Canonov besplatan program za preuzimanje i stvaranje čestitki, ukrasa, kalendara i drugih materijala spremnih za ispis. Program omogućuje pristup ekskluzivnim slikama i radovima poznatih fotografa i umjetnika, a od popularnih dizajna tu su Paddington Bear, Peter Rabbit i The Very Hungry Caterpillar Erica Carlea.
CREATIVE PARK PREMIUM nadograđen je te sada nudi nov, jednostavan postupak odabira fotografija koji omogućuje prikaz, preuzimanje i ispis slika putem objedinjenog korisničkog sučelja.

Ažurirani CREATIVE PARK PREMIUM nudi i brojne nove sadržaje, primjerice prekrasne National Geographicove fotografije i predloške za ukrasne radove koji se mogu koristiti za izradu kalendara. Novi sadržaji koje nudi NASA obuhvaćaju paletu predložaka spremnih za ispis pomoću kojih je moguće izrađivati trodimenzionalne modele raketoplana.

[1] Kompatibilan samo sa sustavima Windows 7 i Vista, potreban je Silverlight 5 ili noviji. Ako odgovarajući Silverlight nije instaliran na računalu, korisnik će biti preusmjeren na Microsoftovo web-mjesto za preuzimanje na kojem je moguće preuzeti i instalirati Silverlight 5.
[2] Pod uvjetom da su vam prijatelji s Facebooka već dopustili pristup svojim fotografijama.
[3] Kompatibilan s operacijskim sustavima Windows i Mac. 
[4] Dostupno samo ako se koriste autentične Canonove tinte s pisačem Canon PIXMA.

Kategorija: 
Foto Software

Objavljeno: 01.08.2012.