Putevima osmijeha

Fotografski natječaj i humanitarna aukcijska izložba fotografija s putovanja za Klub „Vjeverica“, tema fotografskog natječaja: Putovanja

Svi imamo pravo na osmijeh koji nam donosi upoznavanje novog i drugačijeg . Svi imamo pravo na poseban osjećaj ispunjenosti kad uživo vidimo prizore koje smo do tad vidjeli samo na fotografijama. Netko do tog osmijeha i osjećaja dolazi lakše, a netko teško ili skoro nikako. Pomozite nam da osmijeh koji vam na lice izmame vaše fotografije s putovanja ili osjećaj koji ste imali fotografirajući neki prekrasan pejzaž ili samo svakodnevnu situaciju u dalekom gradu, pružimo i onima koji nisu bili te sreće. Pomozite nam da odvedemo na putovanje ove posebne osobe velikog srca, koje će vam biti jako zahvalne.

Putevima osmijeha

Organizatori natječaja i izložbe: Jungle Tribe, Studio Smijeha, Kulturni klub O'grada, Udruga Nasmijano pleme, a organizatori kažu:

Pozivamo sve ljude dobra srca, profesionalne fotografe i amatere, avanturiste, osobe koje vole putovati i dijeliti svoja sjećanja s drugim ljudima, a posebice one koje vole zabilježiti svaki dijelić svoga putovanja.  Podijelite vašu uspomenu i pritom pomozite Klubu „Vjeverica“ ( Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba) tako što ćete prihodom od prodaje vaših odabranih fotografija pomoći da „Vjeverice“ otputuju na Advent u Beč.

Vaš zadatak je ...
-    poslati vaše fotografije putem e-maila najkasnije do 28.10. 2013. na e-mail adresu natjecaj.jungle@gmail.com
-    šaljite smanjene fotografije do max veličine 1, 5 MB
-    fotografije imenovati na sljedeći način:
ime_prezime_ime fotografije_lokacija
-    ostaviti svoje podatke ( ime i prezime, gdje je fotografija snimljena, broj telefona, adresu, e-mail )

Najkasnije do 2.11. 2013. organizatori će obavijestiti izabrane autore, koji će biti dijelom izložbe po izboru stručnog žirija.  Izabrani autori  trebali bi fotografije izraditi u dimenzijama 20 x 30cm, 30 x 40cm ili 50 x 70cm te ih poslati ili dostaviti na adresu Jungle Tribea (Ilica 89, Zagreb) najkasnije do 7.11. 2013. Svi koji sudjeluju na humanitarnoj izložbi dobiti će posebne zahvalnice kao dokaz o sudjelovanju.  Izabrani autori moći će svoje fotografije isprintati po posebnim cijenama u Studiju za dizajn „Borovac i Bence„.

Otvorenje izložbe i aukcijska prodaja fotografija kao i prigodni program  održati će se 12.11. u 19 sati u Studiju smijeha ( Vlaška 92 ).

O udruzi:
Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba osnovana je davne 1958. godine. Članovi Udruge većinom su osobe s mentalnom retardacijom, njihovi roditelji/skrbnici, ali i rođaci, prijatelji, stručnjaci i druge osobe koje sudjeluju ili žele sudjelovati za dobrobit osoba s mentalnom retardacijom.
U sklopu Udruge , 1985. godine osnovan je Klub “Vjeverica” kao prvi izvaninstitucionalni oblik skrbi za odrasle osobe s mentalnom retardacijom s ciljem njihova okupljanja te organiziranog i osmišljenog provođenja slobodnog vremena.
Danas se aktivnosti Kluba obogaćuju novim sadržajima temeljenima na najsuvremenijim spoznajama iz područja edukacijsko-rehabilitacijskih aktivnosti poput zvukoterapije „Moć Bubnjeva“ koju sa članovima udruge provodi učitelj djembi Sam Bushara.

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 11.10.2013.