Marko Vrdoljak - Amazing Zagreb

Izložba fotografija "Amazing Zagreb" autora Marka Vrdoljaka, koja će biti otvorena u Galeriji Fotokluba Zagreb u utorak 10. siječnja 2012. u 20 sati, prikazuje odabir iz opusa snimljenog za fotomonografiju grada Zagreba koji su za ovu priliku printani na velike formate 60 x 90 centimetara.

Krematorij © Marko Vrdoljak

Naime, fotomonografija "Zagreb", čija promocija će se održati zajedno s izložbom, nastala je na temelju suradnje sa Turističkom zajednicom grada Zagreba. Predstavlja zbirku od preko 200 ekskluzivnih fotografija kulturnih i sakralnih spomenika, parkova, turističkih atrakcija, ljudi, događanja i povijesnih te arhitektonskih znamenitosti ovog grada. Fotomonografija donosi i niz prvi puta objavljenih i rijetko snimanih fantastičnih interijera, odabranih zbirki, zračnih snimaka i skrivenih kutaka grada Zagreba.

Fotografije za ovu fotomonografiju snimane su tijekom cijele godine, a mnoge su i vrlo rijetko snimane tematike poput bogate riznice Zagrebačke katedrale ili Hrvatskog državnog arhiva. Uz mnoštvo fotografija snimanih iz helikoptera u fotomonografiji se nalaze i kadrovi snimani vrlo snažnim objektivom koji nam približavaju običnim okom nevidljive detalje sa samih vrhova zgrada, tornjeva crkvi ili arhitektonskih bravura starih majstora gradnje.

Na samoj promociji, fotomonografija će se uz potpis autora, prodavati po promotivnoj cijeni, a nakon toga će ju se moći nabaviti u svim većim knjižarama u Hrvatskoj.

Ovaj event je na neki način i uvod u promociju filma o gradu Zagrebu, autora Marka Vrdoljaka, čija će se promocija održati krajem travnja 2012. godine u muzeju Mimara.

HNK © Marko Vrdoljak
Marko Vrdoljak (rođen u Zagrebu 1973. godine) vlasnik je tvrtke Five Stars Ltd. u kojoj je urednik i koordinator mnogih publikacija i projekata u sklopku kojih već gotovo deset godina radi na promociji hrvatskih ljepota u svijetu, surađujući s mnogim ministarstvima, vladinim uredima, veleposlanstvima i kulturnim institucijama.

Uz objavljene fotomonografije Zagrebačka županija, Nacionalni park Brijuni, Nevjerojatna Hrvatska, Nerezine i Nacionalni park Risnjak, trenutno radi i na službenom fotoarhivu grada Rijeke, fotomonografiji stvaralaštva dominikanaca u Hrvatskoj i na dva velika projekta promotivnih filmova grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Veliko priznanje za svoj fotografski rad Marko Vrdoljak dobio je i potpisivanjem ugovora s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske o realizaciji dvije izložbe Nevjerojatna Hrvatska koju čini 86 fotografija svih dijelova Hrvatske, a kojom se predstavljaju ljepote naše domovine u svijetu.

Vrdoljakova fotografija Ovčji raj, snimljena u Lici, odabrana je za naslovnicu 50-og jubilarnog broja "DigitalFoto Magazina" kao prva naslovnica s djelom hrvatskog fotografa.

Svoje je radove do sada predstavio na izložbama u Hrvatskoj, ali i SAD-u, Italiji, Litvi, Poljskoj i Slovačkoj.

Dio fotografija koje će biti na izložbi možete pogledati u Markovom Izloogu.

Autor: 
Darija Tripalo
Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 10.01.2012.