Ajajaj

2 pive i chokolada.... aha, ajmo sad za dvojku barem, ak' ne profulam ceo balun
Centar interesa - najsvjetliji dio na kelju, onaj centralni dio. Sekundarni centri interesa su ovi prvi listovi oko toga, i vode nekako konstantno pogled oko toga primarnog centra.
Linije - smjer žilica na listovima, po meni definitivno ne vode van slike, nego u sliku jer idu od tanje (rub slike) prema debljoj varijanti unutar fotografije, te se jedna u drugu u tom smjeru i ulijevaju (kao rijeke).
Dakle prvi dojam kaosa se polako smiruje kad se sve tanje linije utope u deblje pa u najdeblje, te pogled krene prema centru fotografije. E sad tu dolazim do jedne barijere koja mi ne dopušta da pogled odmah ode u centar, to su ta tri-četiri lista koja su postavljena tako da naglo presijecaju liniju koja vodi pogled (psihološka barijera).
Ajmo sad ponovo: centar interesa - hm, mogao bi biti i onaj prvi list desno od centra, kad malo duže gledam sve linije nekako tamo završe, pogled zaokruži oko dva sekundarna centra (druga dva lista najbliža centru) i vrača se na primarni. Tada više ne smeta što je centralni dio malo presvijetli. Četvrti list dolje daje svemu dobru podlogu.
Puno linija koje su relativno paralelne, kao i raspored svjetla i sjene daju dobar dojam dubine.
Raspored svijetla također vodi pogled u fotografiju, centar je svjetliji od rubova, to je ok. Opet svjetlo, nagli kontrasti daju dinamiku. Imamo totalno svijetle i tamne tonove pa tako slika nije mlohava nego dosta dobro uravnotežena.
Sve u svemu, fotka nije dosadna, dinamična je, ali pomalo zbunjuje veliki broj linija koje ipak lagano kompliciraju čitavu fotografiju. Uz to se očito teže zamjećuje primarni centar interesa koji baš po meni i nije dominantan na ovoj slici, točnije, barem se ja mučim sa pronalaskom istog, naročito ako zanemarim onaj prvi dojam centra interesa u sredini.
....profesore, dajte 2