novosti iz Canona za 2011.

Canon predstavio nove modele u svjetski poznatom sustavu EOS

EOS 600DGlavna zvijezda Canonova portfelja osnovnih DSLR modela jest fotoaparat EOS 600D, koji se odlikuje vrhunskim 18-megapikselnim APS-C CMOS senzorom, brzim DIGIC 4 slikovnim procesorom i podrškom za snimanje Full HD videozapisa, čime fotografima omogućuje bezbolan prijelaz sa snimanja visokokvalitetnih fotografija na snimanje isto takvih videozapisa.

EF 500mm f/4L IS II USMPrizore je moguće snimati iz bilo kojeg kuta zahvaljujući 7,7-centimetarskom višekutnom LCD zaslonu Clear View, koji će vlasnicima modela EOS 600D omogućiti da svijet sagledaju iz drugačije perspektive. Sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devet točaka jamči da će objekti snimanja uvijek biti u fokusu, bez obzira na to gdje se nalaze u kadru.

EOS 600D sadrži i novi vodič kroz značajke, koji korisnike koji se tek počinju baviti fotografijom provodi kroz načine rada i glavne postavke fotoaparata te im tako omogućuje poboljšavanje fotografskih vještina sa svakom snimljenom fotografijom. Novi automatski način rada s pametnim prepoznavanjem prizora omogućuje maksimalno jednostavno fotografiranje – dovoljno je usmjeriti fotoaparat u pravom smjeru i pritisnuti okidač – jer analizira svaki prizor i prilagođava postavke radi postizanja najbolje moguće snimke, a korisniku omogućuje da se usredotoči na objekt snimanja. Novi automatski način rada Picture Style obrađuje sliku na temelju prizora, čime fotografije čini atraktivnijima.

EOS 1100D idealan je početnički fotoaparat iz linije EOS jer predstavlja spoj značajki visokih performansi i iznimne jednostavnosti korištenja. 12,2-megapikselni APS-C CMOS senzor vlasnicima fotoaparata EOS 1100D omogućuje snimanje fotografija do formata A3 te obrezivanje
slika radi stvaranja zanimljivih kompozicija.
EOS 1100D
EOS 1100D odlikuje se istim mjernim sustavom iFCL kakav se koristi u modelu EOS 7D, a povezan je sa sustavom automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devet točaka, čime se jamči fokusiranost i odgovarajuća ekspozicija svih objekata bez obzira na osvijetljenost. Korisnicima koji žele snimati videozapise i fotografije EOS 1100D nudi i podršku za snimanje HD videozapisa razlučivosti 720p, a time i dodatnu fleksibilnost.

EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS IINačini rada Basic+ i Creative Auto korisnicima fotoaparata EOS 1100D dodatno olakšavaju snimanje istinski umjetničkih fotografija jer ne koriste zbunjujuće tehničke termine, već jednostavnim jezikom objašnjavaju postavke i njihov učinak na sliku. Ovisno o kreativnim namjerama ili vrsti osvjetljenja korisnici na prizore mogu primjenjivati i različite postavke atmosfere ili ih pak potamniti ili posvijetliti te zamutiti pozadinu i tako postići zanimljive rezultate.

Naposljetku, tu je i novi objektiv EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II, zamjena za model EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS u Canonovu portfelju objektiva.

EF 600mm f/4L IS II USMTaj lagani objektiv korisnicima koji tek ulaze u svijet fotografije nudi pouzdanost i svestranost, a odlikuje se stabilizatorom slike koji povećava preciznost otvora blende za četiri F-pozicije te tako omogućuje snimanje bilo kojeg prizora, od prostranih krajolika do portreta, uz izvrsnu jasnoću.

Objektivi EF 500mm f/4L IS II USM i EF 600mm f/4L IS II USM prvi su put predstavljeni na sajmu Photokina u rujnu 2010. Riječ je o revolucionarnoj novini u Canonovoj profesionalnoj seriji L, kojom se snimateljima divljih životinja i sportskih događaja nude dosad neviđene performanse i mobilnost. Oba se objektiva odlikuju najkvalitetnijim optičkim elementima i naprednim premazima koji sprečavaju pojavu odbljesaka i popratnih slika, a smješteni su u izdržljiva kućišta od slitine magnezija, što ih čini osjetno lakšima od prethodnika. Prstenasti USM omogućuje brz i tih automatski fokus (AF), a profesionalni fotografi mogu fino ugoditi postavke za svaki prizor bez potrebe za potpuno ručnim fokusiranjem.

Oba objektiva nude stalan otvor blende od f/4, čime se jamči vrhunska kvaliteta slike u uvjetima slabe osvijetljenosti ili pri snimanju objekata koji se brzo kreću. Canonov najnoviji stabilizator slike jamči izvrsnu kvalitetu slike i pri snimanju uz držanje fotoaparata u ruci, čime se korisnicima omogućuje snimanje pri čak četiri puta manjim brzinama no što je to uobičajeno.

Speedlite 320EXNovi algoritmi poboljšavaju performanse pri panoramskom snimanju, a novi način rada IS Mode 3 olakšava praćenje objekata koji se ne kreću pravocrtno putem tražila jer stabilizator slike aktivira samo tijekom ekspozicije.

Istraživanje mogućnosti kreativnog osvjetljenja

Nove bljeskalice Speedlite 320EX i Speedlite 270EX II fotografima sa svim razinama predznanja omogućuju eksperimentiranje s mogućnostima kreativnog osvjetljenja pri snimanju svakodnevnih prizora. Bljeskalice su u vodiču označene brojem 32, odnosno 27, a obje su kompatibilne s Canonovim daljinskim sustavom E-TTL II te ih je moguće koristiti na fotoaparatu ili kao sekundarne jedinice u postavi s bežičnim bljeskalicama.

Speedlite 270EX IIObje bljeskalice mogu daljinski aktivirati okidač na kompatibilnim fotoaparatima EOS DSLR, čime se korisnicima omogućuje brza i jednostavna prilagodba položaja bljeskalice i snimanje fotografije. Speedlite 320EX nudi i trajan način rada Video Light, koji korisnicima značajke za snimanje videozapisa na fotoaparatima EOS omogućuje snimanje usprkos spuštanju mraka.

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 10.02.2011.