More kao platno

Izložba pod nazivom “More kao platno“ nudi niz fotografskih prizora pred kojima moramo zastati.

Izložba je postavljena na Bundeku, a građani Zagreba moći će je pogledati do 14.09.2011. Nakon toga izložba putuje u Varaždin.

© Ivo Pervan

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, prošle su godine osmislili nacionalnu kulturološku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine, izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 16 hrvatskih gradova u periodu od svibnja do rujna, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na društvenu odgovornost te stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora.

© Petar Trinajstić

Dok se 2010. izložba bavila motivima podmorja u 2011. će prikazivati provršinu mora kao nepresušnu inspiraciju i duhovnu snagu svih zaljubljenika u more. Izložba pod nazivom “More kao platno“ nudi niz fotografskih prizora pred kojima moramo zastati.

Dvanaest domaćih fotografa prenosi svoju emociju koju će nastojati približiti svim gledateljima.

Izlažu slijedeći autori: Ivo Pervan, Petar Trinajstić, Mario Romulić, Dražen Stojčić, Saša Poldan, Dalibor Talajić, Božidar Prezelj, Nino Marcutti, Željko Mršić, Renco Kosinožić, Željko Jelenski i Ljubo Gamulin.

© Romulić & Stojčić

Procjena je da je lani, kroz četiri ljetna mjeseca, u petnaest hrvatskih gradova, ovu izložbu s tematikom podmorja vidjelo više od milijun ljudi. Ove godine pridodana su još dva grada domaćina.

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 05.09.2011.