Canon XA10 i PowerShot

Canon predstavio novu liniju kompaktnih fotoaparata i videokamera

Canon je predstavio potpuno novu liniju slikovnih proizvoda – pet novih fotoaparata i deset novih videokamera. U Canonovoj se najnovijoj paleti proizvoda spajaju prepoznatljiva kvaliteta slike i značajke koje fotografiranje i snimanje filmova čine zabavnim i kreativnijim, a njome su obuhvaćeni modeli za svakoga – od onih koji nude profesionalne videoperformanse do iznimno ekonomičnih kompaktnih fotoaparata.

Canonova je paleta videoproizvoda obogaćena 2010. godine, a novi proizvodi dodatno su poboljšanje profesionalnih i amaterskih linija videokamera. Danas predstavljena paleta sadrži profesionalni model XA10 te niz modela za tržište široke potrošnje, uključujući model LEGRIA HF G10, prvi u novoj seriji LEGRIA HF G. I serije LEGRIA HF M i LEGRIA HF R obogaćene su novim, poboljšanim HD modelima, a predstavljena je i serija LEGRIA FS400, kao linija najmanjih dosad izdanih Canonovih videokamera standardne razlučivosti. Izvrsna kvaliteta slike i bogatija ponuda kreativnih mogućnosti profesionalnim videosnimateljima, entuzijastima i amaterima omogućuju snimanje zadivljujućih Full HD videozapisa.

Popularna serija Canon PowerShot A ima kompaktan fotoaparat za svakoga – ona je spoj vrhunske optičke tehnologije i naglašene elegancije pretočenih u pet novih, jednostavnih modela: PowerShot A3300 IS, PowerShot A3200 IS, PowerShot A2200, PowerShot A1200 i PowerShot A800. U seriju PowerShot A prvi put su uvedene i HD videomogućnosti, pa se odabrani modeli odlikuju podrškom za snimanje videozapisa u razlučivosti od 720p. U filmskom je načinu rada moguće koristiti i efekt minijature, čime se dobiva privid ubrzanog protoka vremena na snimkama koje izgledaju kao minijaturni modeli.

Kompaktni fotoaparati za svakoga

U većinu modela iz serije PowerShot A sada je ugrađen Canonov slikovni procesor DIGIC 4, koji nudi ultrabrz rad, izvrsnu kvalitetu slike i bolje funkcije. Četiri nova modela – PowerShot A3200 IS, PowerShot A3300 IS, PowerShot A1200 i PowerShot A2200 – nude i šest kreativnih filtara, kojima se korisnicima omogućuje trenutno dodavanje novih perspektiva na sliku, a eksperimentiranje pri fotografiranju postaje još zabavnije.

Korisnicima koji žele veću kontrolu nad konačnom slikom značajka Live View Control omogućuje promjenu osnovnih postavki na zaslonu te pretpregled njihova učinka prije snimanja fotografije. Značajka automatskog fokusa (AF-a) s praćenjem jamči da će objekti u pokretu ostati kristalno izoštreni od trenutka kada ih se prepozna do otpuštanja zatvarača.

Ekonomičan model PowerShot A800 savršen je kao prvi fotoaparat za početnike jer nudi jednostavan raspored gumba, tehnologiju Smart Auto i intuitivne načine snimanja te omogućuje snimanje visokokvalitetnih slika bez muke. Model PowerShot A1200 svestran je kompaktni fotoaparat koji se odlikuje novim načinom rada za smanjenje zamućenja, širokokutnim objektivom i optičkim tražilom, a namijenjen je korisnicima početnicima koji kadrove radije sastavljaju na tradicionalan način.

Model PowerShot A2200, koji se napaja iz litij-ionske baterije, tanak je i privlačan, a odlikuje se širokokutnim zumom od 4x i brojnim funkcijama snimanja koje maksimalno olakšavaju snimanje kreativnih fotografija izvrsne kvalitete. Najsnažniji modeli u seriji A jesu PowerShot A3200 IS, koji se odlikuje elegantnim metalnim kućištem sa širokokutnim objektivom sa zumom od 5x i dinamičnim stabilizatorom slike, te PowerShot A3300 IS, model supervisoke razlučivosti (šesnaest megapiksela) s objektivom sa zumom od 5x i dinamičnim stabilizatorom slike, smješten u elegantno metalno kućište.

U novu seriju PowerShot A ugrađeni su senzori visoke razlučivosti, koji omogućuju snimanje i najsitnijih detalja te osmišljavanje uzbudljivih kompozicija putem funkcija za kreativno obrezivanje. U PowerShot A3300 IS ugrađen je senzor najveće razlučivosti ikad ugrađene u neki Canonov kompaktni fotoaparat, a svi modeli, osim fotoaparata PowerShot A800, odlikuju se 28-mm širokokutnim objektivima s načinom rada za smanjenje zamućenja ili tehnologijom optičke stabilizacije slike, kojima se u zahtjevnim uvjetima omogućuje snimanje oštrijih slika bez zamućenja. I način rada Smart Auto dodatno olakšava ovjekovječivanje trenutka jer omogućuje prepoznavanje trideset i dva različita prizora na svim modelima, osim osnovnog modela PowerShot A800, koji nudi prepoznavanje devetnaest prizora.

Prvi put u Canonovoj seriji PowerShot A modeli PowerShot A3200 IS,
PowerShot A3300 IS, PowerShot A1200 i PowerShot A2200 nude i snimanje HD videozapisa u razlučivosti od 720p. Mogućnost snimanja HD videozapisa, prvi put ugrađena u seriju PowerShot A, korisnicima omogućuje snimanje posebnih trenutaka u vrhunskoj kvaliteti te njihovo kasnije dijeljenje s prijateljima i članovima obitelji putem bilo kojeg HD zaslona. PowerShot A3200 IS i PowerShot A3300 IS nude i Canonov dinamični stabilizator slike, koji jamči videozapise bez potresanja, čak i kada se snima u pokretu.

Videokamere za sve razine predznanja

Videokamera XA10 najnoviji je član Canonove sve brojnije obitelji profesionalnih videokamera utemeljenih na datotekama. Riječ je o iznimno kompaktnom modelu koji nudi vrhunski spoj Canonove prepoznatljive kvalitete slike, profesionalnih audioznačajki i potpune ručne kontrole. Predvodnik linije LEGRIA jest novi model LEGRIA HF G10, koji zaljubljenike u snimanje videomaterijala potiče da svoje kreativne uratke podignu na novu razinu jer nudi tehnologije i značajke nadahnute Canonovim profesionalnim modelima.
Modeli LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 i LEGRIA HF M406nastavljaju uspješnost popularne serije LEGRIA HF M, linije svenamjenskih obiteljskih videokamera idealnih za korisnike koji žele HD videozapise izvrsne kvalitete u kompaktnom modelu koji uvijek mogu nositi sa sobom. Korisnike koji traže ekonomična rješenja obradovat će vijest da su i osnovni modeli Canonovih HD videokamera znatno nadograđeni. Modeli LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 i LEGRIA HF R206 nude nenadmašnu kombinaciju jedinstvenih značajki, ekonomičnosti i prepoznatljive Canonove kvalitete, što sva tri modela čini idealnima za korisnike koji tek ulaze u svijet HD videozapisa. Naposljetku, u novoj se liniji nalaze i modeli LEGRIA FS46 i LEGRIA FS406, ekonomične i praktične videokamere idealne za korisnike koji traže izvrsnu kvalitetu slike u standardnoj razlučivosti.

Zadivljujući videozapisi koji se jednostavno snimaju i razmjenjuju
Misao vodilja u osmišljavanju nove linije Canonovih videokamera bila je izvanredna kvaliteta slike uz istodobnu jednostavnost korištenja. Zbog toga su novi modeli prepuni vrhunskih tehnologija i uzbudljivih kreativnih značajki, a korisnicima olakšavaju snimanje i razmjenu zadivljujućih HD videozapisa.

Niz profesionalnih tehnologija implementiran je u više modela no prije, čime se jamče vrhunske performanse. Canonov senzor HD CMOS Pro, profesionalni CMOS senzor koji nudi izvanrednu kvalitetu snimanja, ugrađen je u novi profesionalni model XA10 te u odabrane vodeće modele za tržište široke potrošnje, među kojima su LEGRIA HF G10, LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 i LEGRIA HF M406. Senzor HD CMOS Pro pruža bolje performanse u uvjetima slabe osvijetljenosti te širok dinamički raspon, pa je riječ o važnom dodatku Canonovoj liniji videokamera, kojim se nudi nenadmašna kvaliteta slike u svim uvjetima.

Uz novi Canonov senzor HD CMOS Pro, modeli XA10, LEGRIA HF G10,
LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 i LEGRIA HF M406 opremljeni su i novim filtrima Cinema-Look, načinom rada Story Creator i skupom funkcija Touch Decoration, a sve to da bi se korisnicima olakšalo snimanje zabavnih, zanimljivih i kreativnih videozapisa.
Način rada Story Creator pretvara Canonovu videokameru u filmskog redatelja. Korisnik odabire temu, a videokamera zatim predlaže prizore čije bi snimanje omogućilo stvaranje savršenog filma. Način rada Travel idealan je za godišnje odmore, dok način rada Kids & Pets omogućuje snimanje neprocjenjivih obiteljskih trenutaka. Ti detaljni vodiči na sebe preuzimaju zadaću osmišljavanja priče te snimanje zanimljivih i dinamičnih videozapisa čine jednostavnijim i zabavnijim.

Jedan od osam filtara Cinema-Look korisnicima omogućuje da u trenu promijene ambijentalni dojam prizora, dok skup funkcija Touch Decoration (dostupan i na modelima LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 i LEGRIA HF R206) olakšava personalizaciju videozapisa izravno u videokameri, bez potrebe za računalom i složenom programskom opremom za obradu videozapisa.

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 13.01.2011.