Završio Tečaj modne fotografije

U nedjelju 8. studenog završio je drugi ovogodišnji Tečaj modne fotografije

U velikom studiju Alfa-filma za završno su snimanje skupile dvije ovogodišnje grupe polaznika tečaja modne fotografije. Nakon niza predavanja (koje se održali Darija Tripalo i Damir Tiljak), studijskih i terenskih snimanja polaznicima smo u suradnji s našim pokroviteljem Alfa-filmom omogućili rad u velikom industrijskom studiju.

Alfa-film studio © Damir Tiljak

Nit vodilja je bilo snimanje modela u povijesnim kostimima iz perioda 1930 - 1940 uz odgovarajuću rekvizitu. Kostime nam je posudilo učilište Profokus, a kao rekvizita bio je odabran fijaker koji je u vlasništvu Kurije Žunec. Kurija Žunec jedna je od naših omiljenih lokacija za snimanje, na koju često dolazimo i uvijek se osjećamo dobrodošlo.

Rekvizita s modelom © Damir Tiljak

Alfa-film studio dovoljno je velik da se u njega smjesti fijaker, dvije grupe polaznika i cijeli radni tim. Radni je tim na lokaciju došao u 11 sati i započeo s opsežnim pripremama. Voditelj tečaja, Damir Tiljak i njegov asistent, Robert Ballon započeli su s pripremanjem seta. Za to su vrijeme Lucija, koja se na našim tečajevima brine za šminku i styling i Irena koja uz pomoć nekih svemirskih instrumenata oblikuje frizure započeli s pripremom Marine, našeg prvog modela.

Svemirski instrument © Damir Tiljak

Oko 14 sati set je bio skoro gotov, još je samo nedostajao fijaker. U to su vrijeme već počeli stizati i prvi polaznici koji su pomogli u pripremanju fijakera. Bio je kišni dan, pa je prilikom prijevoza do studija fijaker pokisnuo, a isto tako je bio pun slame jer je prije snimanja bio korišten za neke druge namjene. Robert se bacio na usisavanje - tko kaže da je posao asistenta lak i jednostavan?

Robert usisava © Damir Tiljak

Trebalo ga je dobro očistiti iznutra i izvana, te naročito dobro izribati kotače kako nam ne bi ostavili tragove na studijskoj pozadini. Nakon što smo ga ulickali i izglancali odgurali smo ga na set, izmjerili svjetlo i napravili zadnja podešavanja rasvjete.

Polaznici pripremaju fijaker © Damir Tiljak

Probne su fotografije kao i uvijek napravili asistent i voditelj tečajeva, nakon toga napravili su još niz sitnih podešavanja smjerova i intenziteta rasvjetnih tijela, polaznicima dali zadnje upute i veselo škljocanje je moglo započeti. Na snimanju smo imali i posebne goste - Internetsku televiziju TipiTV.

Prvi set i TipiTV © Gadaf Zulbeari

Na ovom su se snimanju polaznici prvi put upoznali s novim tipom rasvjete, do sada smo uvijek koristili mono blokove, a na ovom su snimanju glavni izvori svjetla bili povezani na power pack.

Power pack na setu © Damir Tiljak

Za vrijeme dok su naši vrijedni fotonauti snimali prvi model, u fazu pripreme ušla je Viktorija, koja će zamijeniti Marinu nakon prvog snimanja.

Viktorija u pripremi © Igor Ivanović

Atmosfera je kao i uvijek bila vesela i opuštena, još kad kažemo da je Valentina slavila rođendan pa je shodno tome donijela tri velika pleha puna kolača i raznih drugih ukusnih dodataka u krutom i tekućem obliku, ne treba naglašavati kako smo veseli i živahni bili. Uostalom na svim našim tečajevima nikada ne nedostaje tekućih i krutih elemenata za konzumaciju, polaznici se uvijek pobrinu za takve stvari, jer je to ujedno i važan dio atmosfere.

Nakon napornog rada asistent se malo opušta © Gadaf Zulbeari

U drugom djelu snimanja na fijaker se popela Viktorija, a fotografski su aparati i dalje veselo škljocali - sve pod pažljivom dirigentskom palicom našeg asistenta i voditelja seta Roberta.

Robert u foto akciji © Emita Blagdan

Kad su polaznici tečaja završili svoj dio, već iscrpljene, ali još uvijek poletne naše modelke pozirale su voditelju tečaja i njegovom vjernom asistentu, pa moramo malo i mi zadovoljiti svoju strast za fotografiranjem kad smo već organizirali ovako velik i krasan set.

Jedna zajednička © Damir Tiljak

To je ujedno bio i oproštaj se tečajem modne fotografije za 2009. godinu. Vidimo se ponovo u sljedećoj godini s nekom novom grupom ili možda istom ovom, ali na naprednom tečaju, na kojem se rade još kompliciraniji setovi i na kojem se ući raditi s više modela odjednom.

Pogled s galerije Alfa studija © Igor Ivanović

Za više slikovnih zapisa s ovogodišnjih tečajeva posjetite naš forum.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 10.11.2009.