WELLA FASHION WEEK ZAGREB proljeće - ljeto 2008.

Od 26. studenog do 2. prosinca 2007. Zagreb će ponovno postati središte internacionalne modne scene

Već tradicionalno u Balonu Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb), 50-tak domaćih i stranih modnih dizajnera predstavit će svoje kolekcije za nadolazeću sezonu proljeće-ljeto 2008.

© Damir TiljakUgostiti ćemo mnogobrojne inozemne goste iz Francuske, Velike Britanije, Kanade, Italije, Češke, Mađarske, Vijetnama, Srbije, Španjolske i SAD-a, koji svojim kolekcijama i dolaskom potvrđuju svjetski značaj WELLA FASHION WEEK-a ZAGREB.

Najveće hrvatsko modno događanje – WELLA FASHION WEEK ZAGREB započeti će 26.11. u ponedjeljak u 19 sati eventom Arcotel Welcoming Gala u hotelu Arcotel - Allegra, uz izložbu Suzane Štimac, a modni tjedan zaokružiti će tradicionalna humanitarna akcija Fashion buvljak koja će se održati u nedjelju 2.12. od 16-18 sati u Avenue Mall-u – Cinestar, a čiji ćemo prihod donirati za Centar za rehabilitaciju djece Filip i Jakov u Sv. Filip i Jakovu, te VIP WFWZ projekcija filma Elizabeth II 2.12. u 20 sati u Cinestaru Novi Zagreb.

Ponosni smo što su svjetski mediji i inozemni modni dizajneri prepoznali sam značaj FASHION WEEK-a ZAGREB, te da se za ime malog, ali kreativnog fashion weeka čulo i u modnim metropolama kao što su New York, Paris i London. Svakodnevno primamo potvrde istog, a najviše nam laska usporedba s inovativnim Londonskim Fashion Week-om.

Najnovija potvrda značaja Fashion Week-a stigla je iz Londona, točnije engleskog "Guardiana" koji je na zabavan način objavio članak o tome zašto će Engleska pobijediti Hrvatsku, te je u tom kontekstu spomenut i Fashion Week Zagreb:

ako Hrvatska pobijedi, Londonski top dizajneri bojkotirati će Fashion Week Zagreb te time smanjti prestiž koju ovaj event ima

Gradeći svoj image i ugled na svjetskoj razini, WFWZ se ove godine bazira na mladim dizajnerima, kreativcima i inovatorima koji imaju dovoljno mašte i znanja prkositi komercijalnim standardima na domaćoj modnoj sceni. Cilj nam je pokazati i dokazati kako su urbanost i ekstravagancija mladih i perspektivnih dizajnera one kvalitete koje nas mogu još više približiti svjetskoj modnoj sceni, a u Hrvatsku donijeti dio newyorške ili londonske modne kulture.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 27.11.2007.