Varteks na Modnom ormaru

Varteks ponovo daruje Varteks Hands najboljem mladom dizajneru

Varteks, vodeća hrvatska modna kompanija partner je drugog po redu Modnog ormara – desetodnevnog modnog događanja neprofitnog karaktera u organizaciji Tekstilno – tehnološkog fakulteta iz Zagreba, čiji je glavni cilj promocija i afirmacija hrvatskog modnog dizajna u okviru dizajnerske struke.

U okviru Modnog ormara događat će se izložbe modnih fotografija i ilustracija, radionice i modne revije.

U nedjelju 16. rujna održat će se natjecanje mladih dizajnera koje Varteks nagrađuje nagradom Varteks Hands. Natjecanje počinje u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Maršala Tita 10, a za nagradu će konkurirati 15 kandidata.

Više o nagradi Varteks Hands

Varteks Hands je nagrada koja će pripasti jednom od sudionika natjecanja prema izboru Varteksovog žirija. Dosad se ova nagrada dodjeljivala mladim dizajnerima koji su sudjelovali na natjecanjima u sklopu Fashion | HR –a. Cilj nagrade je potaknuti i poduprijeti rad mladih talentiranih dizajnera, jer Varteks Hands je stručna specijalizacija u Varteksovom Odjelu dizajna i razvoja tijekom koje oni mogu učiti od naših ponajboljih stručnjaka i dizajnera. Na taj način Varteks pruža stvarnu pomoć, "ruku" mladom dizajneru na putu prema svijetu mode i dizajna. Nagradu Varteks Hands do sada su osvojile dvije mlade dizajnerice, Jelena Vojković i Lana Stojsavljević.

Nikolina Dežmarić – Krofak, voditeljica Ureda za korporativne komunikacije Varteksa objasnila je što Varteks ovom nagradom želi omogućiti mladim natjecateljima:

- Studenti su primili Varteksove tkanine od kojih moraju izraditi zadane modele, muško bermuda odijelo, odnosno ženski kostim u stilu 'tulip' . O dobitniku nagrade će odlučivati Varteksov žiri. Cilj nagrade Varteks Hands je poduprijeti mlade talente, pa je i nagrada vrlo konkretna. Pobjedniku će biti pružena mogućnost stjecanja stručne prakse odnosno sudjelovanje u radu našeg odjela dizajna.

Prof. Nina Režek-Wilson, predstavnica organizatora TTF-a o suradnji s Varteksom je rekla:

- Izuzetno se veselim suradnji s Varteksom zahvaljujući kojoj je studentima omogućeno izravno sudjelovanje i upoznavanje procesa proizvodnje u tekstilnoj industriji. Nadam se da ovim projektom otvaramo vrata široj suradnji tekstilne industrije i struke, odnosno našeg fakulteta.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 12.09.2007.