Trijumf hrvatske mode!

Modni studio Friends Design trijumfirao na Mercedes-Benz Fashion Weekend-u

Dio kolekcije Novo Jutro © Damir TiljakBiti priznat izvan okvira hrvatske modne scene, za mnoge je dizajnere san, no čini se kako se to upravo počelo događati modnom studiju „Friends Design“ kojeg čine Katarina Džale i Helena Marković. Nakon brojnih uspješnih predstavljanja na svim važnijim modnim događanjima unutar Hrvatske, te zapaženim samostalnim projektima i stilističkom suradnjom sa Porinom nagrađenim izvođačima, grupom „Svadbas“ i nagrađivanom grupom „Flyer“, modni studio „Friends Design“ je trijumfirao i izvan granica „Lijepe Naše“. Naime ovaj aspirativni modni duo je zabilježio ovacije probrane publike, kao jedini hrvatski predstavnici na nedavno održanom „Mercedes-Benz Fashion Weekend-u“ u Budvi Predstavljena je kolekcija proljeće/ljeto 2007. godine po radnim nazivom „Novo jutro“ (New Morning) za koju su dizajnerice potražile inspiraciju u svim formama umjetnosti i umjetničkog izražavanja.

Friends design na modnoj pisti u BudviKolekcija je namijenjena ženi kojoj je odbojna uniformiranost i ima hrabrosti izaći iz okvira konvencionalnosti. Odjećom je postignut balans anime i animusa. Igra krojevima i aplikacijama, obrubima i prošivima glavna je karakteristika njihovog dizajna. Svila, pamuk i vuna obojane su u boje Novog jutra - od nebeskog tirkiza do mekih zemljanih tonova. Raskošne i podatne večernje haljine su očarale pripadnice ljepšeg spola kao i sve prisutne modne stručnjake i eminentne goste kojih na ovoj manifestaciji nije nedostajalo.

Friends design na modnoj pisti u BudviNaime, svojoj drugoj sezoni, organizacija „Mercedes-Benz Fashion Weekend-a“ je ugostila renomiranog libanonskog haute-couture dizajnera Tonya Warda koji već šest sezona uspješno predstavlja svoje kolekcije na talijanskom tjednu visoke mode. Njegov talent su u ranoj mladosti zapazili „najveći od najvećih“ te je stoga imao priliku usavršavati se rame uz rame sa najekskluzivnijim imenima svjetske mode Gianfracom Ferreom u tvrtki Maison Dior, Karlom Lagerfeldom u Chloe Clonture, te
Elio Frasca s našim dizajnericamaClaudeom Montanom u kući Lanvin. Gosp. Ward nije skrivao oduševljenje kolekcijom „Friends Designa“, te ju je nazvao „pret-a-couture-om“ novoga doba.

Među poznatim licima u publici našao se i gosp. Elio Frasca, glavni urednik najvećeg svjetskog modnog editoriala „Book“ koji izlazi u 60 zemalja svijeta te u modnom svijetu kotira kao jedna od najvažnijih modnih tiskovina s obzirom da svoju filozofiju temelji na čistim slikovnim prikazima najboljih svjetskih kolekcija bez suvišnih tekstovnih komentara.

Naše dizajnerice nakon revijeGosp. Frasca, iznimno zadovoljan viđenom kolekcijom „Friends Design“ izrazio je želju da kolekcija „Novo Jutro“ bude predstavljena svjetskom auditoriju u jednom od narednih izdanja ovog eminentnog modnog editoriala. U tom slučaju modni studio „Friends Design“ bi napravio veliki korak za hrvatsku modu te bi postali prvi dizajneri sa ovih prostora čija je cjelokupna kolekcija objavljena u „Pret-a-porter“ izdanju „Book“ editoriala.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 20.11.2006.