Mlade nade Midikenna

U sklopu Midikennove škole manekenstva održano je predavanje za buduće fotomodele

Damir je vodio snimanje © Mate ZemljićOve se godine u Tečaj modne fotografije kojeg organiziraju Fotoklub Zagreb i Fot-o-grafiti uključio i Midikenn model management koji je program tečaja prepoznao kao odličan poligon za stjecanje radnog iskustva mladih modela. U sklopu tako nastale suradnje ekipa tečaja uključila se u Midikennovu školu za manekene u kojoj je održala predavanje za buduće fotomodele.
Ana je spremno pozirala pred budućim kolegicama © Damir TiljakTako je u nedjelju 12. studenog pred pedesetak potencijalnih manekenki i modela, polaznica Midikennove škole za manekene, ekipa tečaja koju su ove sezone pojačali frizerski stručnjaci iz salona "Kuća četki", održala predavanje o osnovama ovog zanimljivog posla. U prostorijama koje Midikenn koristi za svoju školu organizirano je pravo modno snimanje, tako da su polaznice škole mogle i u praksi vidjeti što ih očekuje u budućnosti.

Anita iz Kuće četki u akciji © Mate ZemljićDva iskusnija Midikennova modela Andrea i Ana došle su polaznicama škole pokazati nekoliko trikova poziranja. Predavanje je započela Anita iz frizerskog salona Kuća četki, tema je naravno bila kosa, odnosno kako se dobro pripremiti za modno snimanje ili reviju te frizerskoj ekipi pomoći da što bolje i efikasnije obavi svoj posao. Uz puno savjeta o pripremi i njezi kose Anita je Andrei i Ani napravila frizure za
A na drugoj strani pozornice naša Marija © Mate Zemljićsnimanje i odgovorila na niz pitanja iz publike. Nakon nje modele je preuzela Marija, stručnjak za šminku i šminkanje, koja ih je našminkala i za vrijeme šminkanja objašnjavala kompletan postupak te ukazala na razlike između šminkanja za revije, modno snimanje i svakodnevne izlaske. Publika je pokazala veliki interes i za ovu temu pa su pitanja dolazila sa svih strana. Za to je vrijeme Damir pripremao rasvjetu,
Andrea je pokazala koliko je važno biti opušten © Damir Tiljaka drugi fotograf, Mate dokumentirao je cijeli događaj.

Treće predavanje održao je Damir, tema je bila kako se uklopiti u tim za modna snimanja, poze i poziranje, snimanje booka te ponašanje na setu. Po završetku predavanja uslijedilo je i pravo modno snimanje za vrijeme kojeg je detaljno objašnjavano što fotograf radi. Pozirale su Andrea i Ana, koje su brzo našle zajednički jezik s fotografom. Vrijedne učenice male škole manekenstva mogle su odmah pogledati rezultate, a kroz publiku je kružio niz probranih fotografija i nekoliko bookova iz Midikenna.
Mate je snimao provizornu reviju © Mate Zemljić
Kad je ovaj dio završio polaznice škole prošle su svoju uobičajenu praksu simuliranja modne revije, no ovaj ih je put na kraju "piste" čekao fotograf tako da su mogle vježbati poziranje prije okreta dok ih je Mate vrijedno snimao. Veselo druženje uz rad i učenje brzo je završilo, a prostorije Midikenna svi su napustili sa smiješkom bogatiji za još jedno zanimljivo iskustvo.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 13.11.2006.