Make-up savjeti za modele

Želite li iz snimanja izvući maksimum treba se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila.

Za uspješan rad model mora imati više od ljepote, na setu se cijene volja za rad, suradnja, osobnost i profesionalni pristup poslu. Evo kako to rade profesionalni modeli, oni znaju da na snimanja:

Na snimanje treba doći bez šminke i čiste kose © Damir Tiljaktrebaju doći na vrijeme jer sve pripreme na setu traju
- trebaju doći u potpunosti ne našminkani (maskara nikako)
- trebaju doći naspavani (ako je osoba jako umorna i kada je našminkana to se vidi u očima)
- trebaju doći svježe umiveni, otuširani i oprane kose

Kad niste na setu kožu lica i vrata treba održavati čistom, ne nositi šminku. Šminka zatvara pore na licu što će se brzo vidjeti na koži uzrokujući akne i bubuljice. Ako iz nekog razloga morate nositi šminku neka to bude što kraće. Trebate se uvijek njegovati (redovito i temeljito skidanje šminke uvečer, korištenje krema koje vašoj koži i godinama najbolje odgovaraju, naravno može se još mnogo toga nabrojati kao što je: prehrana i tjelovježba, ali to su zasebne i široke teme).

Za skidanje šminke koristite kremu, a ne sapun, ne trljajte kožu lica da ne izazovete reakciju, pogotovo ne prije snimanja. Peeling, maske, depilaciju i sve ostale tretmane treba napraviti bar 24 sata prije snimanja da se koža stigne oporaviti. Nikako ne posjećujte kozmetičare bar nekoliko dana prije snimanja.

Izbjegavajte sunce, opekotine nisu loše samo za izgled nego i uništavaju kožu. Kad izlazite van, ako je dan sunčan obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Puno je jednostavnije blijedu put našminkati da izgleda kao osunčana, nego osunčanu našminkati da izgleda blijeda.

Ako imate jako osjetljivu kožu ponesite svoja sredstva za njegu lica na snimanje, iako je profesionalna kozmetika testirana i sigurna radije koristite kreme za koje znate da neće iritirati kožu ili izazvati alergiju na snimanju.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 07.02.2006.