Gejša

Naša Marija objasnit će kako dočarati tradiciju istoka na setu tečaja modne fotografije

© Marija KoprtlaTradiciju istoka nam je svojom kreacijom kimona, koji se iz te kolekcije koristio i u predstavi Teatra &td, Sanja dočarala na samom početku nedjeljnog seta. Svi smo se divili i sam kimono nam je svima dao inspiraciju za njihov dio posla. Irena je frizuru lako i brzo složila, make-up je bio poznata priča ...“Bilo to jednom na Dalekom Istoku...“ Svi znamo da osnovno za gejša make-up podloga treba biti izrazito bijele boje. Za takvu podlogu koristimo bijeli „cake“ koji matiramo bijelim puderom u prahu. To je osnova za izgled gejše. Istočnjačka kultura je uvijek puna žarkih boja i kombinacija boja je dosta specifična u odnosu na europske običaje. Zato smo od boje koristili otvoreno rosu jakog pigmenta i crvenu boju.

© Marija Koprtla Roza je nanesena ispod obrve i prelivena na obraze, točnije na jagodične kosti. Tako smo povezali gornji okvir sa donjom roza bojom i dozvali crveni ruž koji je nanesen samo na središnji dio usana.

Obrve su naglašene crno. Kao i tuš na gornjem kapku uokviruje pogled dok otvorenost donjeg ruba oka naglasili smo bijelom olovkom. Maskara je nanesena samo na gornje trepavice kako bi nadopunila tuš. Gejša je hodala sitnim korakom do seta i kasnije do svojih odaja...

make-up artist
Marija Koprtla

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 02.10.2006.