Ford Supermodel Of The World

Izbor hrvatske predstavnice za prestižno natjecanje modela

U nedjelju, 14. listopada u 20.00 sati u paviljonu 15 na Zagrebačkom velesajmu održat će se izbor hrvatske predstavnice za FORD SUPERMODEL OF THE WORLD. 20 djevojaka, finalistica, iz cijele Hrvatske predstavit će se pred stručnim žirijem, a samo jednoj će pripasti čast da nosi titulu hrvatske predstavnice na svjetskom izboru FORD SUPERMODEL na kojem sudjeluju predstavnice iz preko 50 zemalja iz cijeloga svijeta. Pobjednici na svjetskoj razini, onoj koja će biti odabrana u siječnju 2008. u New Yorku, pripast će poslovni ugovor vrijedan 250.000,00 dolara.

Na nedjeljnom izboru najbolju djevojku među 20 finalistica odabrat će stručni ocjenjivački sud sastavljen od istaknutih osobe iz modnog i medijskog svijeta kao što su: predstavnik agencije FORD Robert Knapp, predstavnici modnih agencija MODELS 1 iz Londona, GROUP iz Barcelone, WHY NOT iz Milana, FORD SUPERMODEL Hrvatske 2005. Antonija Bralić, manekenka Jasmina Hdaga, modna dizajnerica Loredana Bahorić, modni dizajner i stilist Robert Sever, modna dizajnerica Jasmina Haddad, fotografkinja Mare Milin, modni urednik magazina ELLE Saša Joka, glavna urednica magazina COSMOPOLITAN Slavica Josipović i urednica u tjedniku GRAZIA Renata Rašović. Jedna od zanimljivosti je i da će u ocjenjivačkom sudu sjediti i Anica Kovač (Martinović) poznata kao prva pratilja Miss svijeta 1995 godine, ali i hrvatska predstavnica na natječaju FORD SUPERMODEL 1994. godine na Havajima.

U susret izboru Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica licence FORD SUPERMODEL za Republiku Hrvatsku izjavila je: „ FORD SUPERMODEL OF THE WORLD nije nepoznanica našim djevojkama budući su svjetski top modeli hrvatskog porijekla poput Korine Longin, Adriane Dejanović i Jelene Bosančić upravo djevojke kojima je FORD prvi otvorio vrata modnog svijeta, a nakon čega su osvojile velika modna tržišta. Ove godine među dvadeset finalistica tražimo drugačiju djevojku, onu koja će ostaviti najbolji dojam na ocjenjivački sud. Težimo djevojci koja će na modnoj pisti promovirati modu, a ne samu sebe. Ono na što sam osobito ponosna je da za razliku od brojnih izbora ljepote prisutnih kod nas, na ovom natjecanju neće biti kupaćih kostima!“.

Voditeljica nedjeljnog izbora je Vlatka Pokos, a svih 20 djevojaka predstavit će se na pisti kroz 3 izlaza noseći kreacije Urban Republica, modne kuće Image Haddad i Miss Sixty. U zabavnom dijelu programa nastupaju Maja Šuput te skupine Feminem i Connect.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 12.10.2007.