Devet modnih poslastica

Druga revijalna večer Dreft Fashion Weeka Zagreb ispričala je devet priča, devet modnih poslastica

Najvjernije sudionice FWZ-a, duo Karaka Design (Vesna Karuza i Senija Radić) počasno su otvorile večer fenomenalnom kolekcijom za jesen-zimu 2010./11. Dizajnerice su nas ovaj put iznenadile izletom u večernju modu, kreiravši sebi nesvojstveno svečane i koktel haljine sivih tonova s detaljima bijele, plave i boje fuksije. Ovaj potpuno novi izričaj, suptilno ali ujedno i hrabro otkriva golu kožu.

© Šime Lugarov

Sljedeće je prikazana kolekcija bila je potpuno iznenađenje. Nikad bolja mlada osječka dizajnerica, pobjednica Fashion Incubatora, Martine Sporiš za svoju modnu marku MsDesign pokazala je kolekcija jesen-zima 2010./11. pod imenom Preobrazba. Nadahnuta pričom iz djetinjstva Martina je doista u neobično i nesvakidašnje preobrazila uobičajeno poimanje modne bajke. Uz igru crnog i sivog ispričala je tako priču svojeg djetinjstva koje je nekad sanjala.

© Šime Lugarov

Prikazavši do sada nikad bolju kolekcija, Ane Kujundžić sinoć je bila i ostat će zvijezda Dreft Fashion weeka Zagreb. Atmosferi je pridonio i odličan izbor glazbe dj Don Toma. Prošlogodišnja dobitnica Mande, u svom prepoznatljivom stilu, pokazala je kreacije jakog kolorita, prirodnih tkanina koje sama dorađuje inovativnim tehnikama ručnog rada i bojanja. Netom po završetku revije počele su stizati narudžbe što je posebno ozariloo Anu i označilo uspješnost mnogima njene najbolje kolekcije.

Pravo osvježenje Dreft Fashion Week-a Zagreb definitivno bio je Toni Rico. Hvarski dizajner jedan je od rijetkih domaćih dizajnera koji se bavi muškom modom. Svoj rad bazira na likovnom istraživanju tradicionalnih muških odjevnih predmeta. Prvi puta na FWZ-u Rico je pokazao potpuno mušku kolekciju 'Za 5', svojevrstan hommage svom vlastitom radu kojim je na pisti, zajedno s manekenima proslavio pet godina dizajniranja muške mode. Slavljenički raspoložen uspio je i publiku dovesti do euforije. Na pistu je tako vratio žive boje, svoj prepoznatljiv mediteranski stil, eleganciju britanskih džentlmena, te djelić svoje mračne faze, u tamnijim i zagasitijim tonovima, eksperimentirajući visokom modom. Jednoglasno: bravo Rico!

U Zagrebu se ponovno, drugi put po redu, uspješno predstavila dizajnerica iz Beograda Marina Milovanović. Za rad na novoj kolekciji nadahnuli su je razgradivi, skupocijeni 'pametni' materijali koji griju zimi, a hlade u toplije dane. Slijed trikolornih modela u bijeloj, crnoj i pink boji, razbijen je povremeno pepito uzorkom koji Marina vraća u život. Svi su bili oduševljeni kreacijama, ali i stajlingom – limenkama u ulozi viklera!

© Šime Lugarov

Kada su manekenke na reviji Natalija Đangradovića na pistu izašle noseći kukljice na glavi, iznenađena publika je zanijemila. Tek na defileu sam dizajner je otkrio tko su sve manekenke koje su nosile reviju, a najveće iznenađejnje bilo je otkriće da je prvi model u stvari nosio maneken u štiklama. Za sezonu jesen-zima 2010./11. Natalio Đangradović žene vidi kao kao heroine koje samopouzdano i odlučno kroče svijetom, sigurne u sebe i u svoje mjesto u njemu.

© Šime Lugarov

Tko su Shuz.? Šest prekrasnih mladih djevojaka (Nikolina, Brunella, Andrina, Iva, Ljudmila i Maja) odlučilo je preuzeti stvar u svoje ruke i napraviti novu modnu marku Shuz. Što su Shuz.? Ručno oslikane i personalizirane tenisice - produkt kreativnih susreta prijateljica. Revija je u publici zaista pobudila neviđenu vrevu i glasno odobravanje. Uz poznate manekenke, tenisice su pistom ležerno i veselo pronjeli prijatelji dizajnerica, među kojima su bili uvijek šarmantan Filip Jurčić, ljupka Zlata Mück, simpatični Frano Domitrović i dr.

© Šime Lugarov

Talijanski dizajner Mauro Gasperi svojom ovosezonskom kolekcijom ponovno je otkrio malu crnu haljinu kao vječni i nepogrešivi izbor svake modno osvještene žene. Vođen je idejom žene s dva lica, a kao inspiracija poslužile su mu pčelinje saće. Preklopi, rubovi, zakovice i ušivci daju haljinama i pletivu poseban oblik.

© Šime Lugarov

Ono što su svi čekali bila je revija trenutno najvećeg imena na modnoj sceni Marka Mitanovskog. Po prvi puta u Hrvatskoj, na Dreft Fashion Week-u Zagreb Marko je pokazao potpunu kolekciju za jesen-zimu 2010./11., ranije predstavljenu na London Fashion Weeku. Najviše poznat po tome što dizajnira za samu Lady Gagu, kritika ga je zbog njegovog jedinstvenog, inovativnog i avangardnog stila prozvala novim Alexandrom McQueenom. Crna kolekcija izrazito dramatičnih i teatralnih haljina goth stila izazvala je oduševljenje u publici. Njegov 'dark glamour' stil dodatno je naglašen inovativnim konstrukcijama kose, 'rogovima' koje oblikuje Nina Butkovich-Budden, dramatičnom maskom poznate make up artistice Issidore Petrovic te detaljima poput grunge rukavica dugačkih zašiljenih prstiju.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 12.06.2010.