Tiskana izdanja Fotokluba Zagreb uskoro dostupna u SAD

Fotoklub Zagreb nevladina je organizacija koja već više od 120 godina promovira fotografiju kroz različite načine djelovanja. Jedan od važnih načina je i izdavačka djelatnost preko koje Fotoklub Zagreb bilježi povijest fotografske baštine u Hrvatskoj, čuva od zaborava klupsku tradiciju i promovira trendove u izlagačkoj djelatnosti.

Tijekom mjeseca travnja i svibnja 2012. Hrvatsku je posjetila Diane Kresh, ravnateljica Arlington Public Library iz Sjedinjenih Američkih Država. Tom je prilikom bila u posjetu NSK i mnogim drugim knjižnicama po Hrvatskoj. Marija Cvetnić Kopljar, predstavnica Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država  organizirala je i posjetu Fotoklubu Zagreb. Gospođa Kresh i sama vrstan fotograf razgledala je fotografije s nekoliko izložbi i Zbirku hrvatske fotografije Fotokluba Zagreb. Kroz razgovor se spontano došlo do ideje o suradnji, tako da će joj Fotoklub Zagreb u skoroj budućnosti organizirati izložbu.

Drugi dio suradnje je predstavljanje hrvatske fotografije u SAD, Diane Kresh će kao ravnateljica Arlington Public Library, u Washingtonu, u sklopu njihove knjižnice predstaviti tiskana izdanja Fotokluba Zagreb i uvrstiti ih u fundus knjižnice te će na taj način izdanja Fotokluba Zagreb uskoro biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama. Taj je dio dogovora krenuo s predajom svih tiskanih izdanja Fotokluba Zagreb gospođi Marija Cvetnić Kopljar koja će se kao predstavnica Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih pobrinuti za otpremu knjiga u Arlington. Predaju je izvršio mr.sc. Damir Tiljak, predsjednik Fotokluba Zagreb te time još jednom potvrdio dobru suradnju Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Fotokluba Zagreb.

Marija Cvetnić Kopljar preuzima kniige koje daje Damir Tiljak u ime Fotokluba Zagreb

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 07.08.2012.