PENTAX Optio WG2 i Optio WG2-GPS

PENTAX RICOH HRVATSKA sa zadovoljstvom vam predstavlja novu eru PENTAX Optio WG-2 i  PENTAX Optio WG-2 GPS digitalnih kompaktnih fotoaparata. Kao dodatak svojoj vodonepropusnoj konstrukciji, otpornosti na prašinu i udarce, novi modeli nude poboljšanu kvalitetu slike u uvjetima visoke osjetljivosti i mogućnost snimanja filomva u Full HD formatu.

PENTAX

Zahvaljujući najnovijem CMOS senzoru i procesoru, Optio WG-2 i Optio WG-2 GPS daju izvrsne rezultate pri snimanju u uvjetima visoke osjetljivosti — poput snimanja noću ili u unutrašnjosti u slabo osvjetljenim sportskim dvoranama — snimke su mnogo jasnije, oštrije i s puno manje šuma nego kod prijašnjih modela. Sa 16 efektivnih megapiksela također nude snimanje filmića visoke rezolucije u Full HD formatu (1920 x 1080 piksela). Novi široki LCD ekran visoke rezolucije omogućuje  vam jednostavno snimanje i pregled snimki čak i pod blještavilom sunca dok izvanredna mogućnost snimanja pod vodom do čak 12 metara daje pouzdane i jasne snimke u najzahtjevnijim situacijama.

PENTAX Optio WG-2 GPS dolazi opremljen novim i poboljšanim GPS modulom koji nudi neka važna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika.

PENTAX

Glavne značajke

1. Snažna konstrukcija kućišta za podvodno snimanje do čak 12 metara dubine

PENTAX je, poboljšanjem nepropusnosti konstrukcije tijela, unaprijedio vodonepropusne mogućnosti Optia WG-2 i  WG-2 GPS koji sad mogu pod vodu do čak 12 metara, a snimanje može trajati do čak 2 sata u kontinuitetu (odgovara IPX8 ili JIS Class 8 standardu za vodootpornu izvedbu). Obje verzije aparata dizajnirane su kako bi izdržale pad s visine od 1.5 metra, otporne su na prašinu, na hladnoću do -10°C i udarce do čak 100 kg. Sve ove značajke čine Optio WG-2 i Optio WG-2 GPS idealnim suputnikom u teškim i zahtjevnim uvjetima snimanja.

2. Novi CMOS senzor s pozadinskim osvjetljenjem za snimke visoke kvalitete

Optio WG-2 i Optio WG-2 GPS dolaze s novim CMOS senzorom s pozadinskim osvjetljenjem koji pruža puno niži šum čak i kad je aparat podešen na veću osjetljivost. Zahvaljujući kombinaciji najveće osjetljivosti od ISO 6400, 16 efektivnih megapiksela i novog procesora, ovi modeli daju jasne snimke visoke rezolucije, a također dolaze s novim modom Night Snap, koji snima četiri snimke iste scene te iz njih automatski izrađuje jednu jasnu kompozitnu snimku.

PENTAX

3. Snimanje filmova u Full HD formatu

Optio WG-2 i Optio WG-2 GPS pružaju mogućnost snimanja filmova u Full HD formatu (format H.264) kojim možete snimati filmiće izvrsne kvalitete s 1920 x 1080 piksela pri brzini od 30 slika u sekundi. Također su opremljeni funkcijom* za reprodukciju filmića u slow-motion tehnici te funkcijom snimanja u intervalima. Mikro HDMI terminal (Tip D) dolazi kao standardna oprema kojom se filmovi i zvukovi snimljeni u Full HD formatu mogu prenijeti na vanjske uređaje poput vašeg kompjutera ili tvrdog diska.
* Pri odabiru ove funkcije, veličina snimljene snimke je fiksna pri VGA (640 x 480 piksela).

4. Veliki 3.0 inčni LCD monitor visoke rezolucije

Novi Optio WG-2 i Optio WG-2 GPS dolaze s velikim 3.0 inčnim LCD ekranom visoke rezolucije te s propocijama širokih 16:9 i 460,000 točaka. AR (Anti-Reflection) premaz smanjuje nepotreban sjaj o refleksiju te tako osigurava sjajne snimke i jasan pregled čak i pod jarkom sunčevom svjetlosti. Široki dizajn omogućava čist i detaljan pregled ekrana od približno 170 stupnjeva horizontalno i vertikalno što je posebno korisno u uvjetima snimanja iz niskog ili visokog kuta.

PENTAX

5. Funkcija digitalnog mikroskopa sa 6 makro LED svjetala

Pozicija 6 LED Makro svjetala oko kraja objektiva aparata za makro snimanja omogućuje snimanje uz više jasnoće i uvjete jednakog osvjetljenja na subjekt kad se odabere funkcija digitalnog mikroskopa.*  Zahvaljujući Makro svjetlima, korisnik može na LCD ekranu jasno vidjeti uvećani prikaz mikroskopskog svijeta kojeg često ne vidimo golim okom. Trenutno osvjetljavanje povećava mogućnosti ove funkcije koja automatski podiže razinu osvjetljenja u trenutku okidanja te također smanjuje i trešnju aparata. Funkcija makro svjetla služi i kao funkcija pomoći pri opciji Self-Portrait kako bi se provjerilo je li subjektovo lice sigurno uhvaćeno u okvir snimke koristeći treptanje LED lampice. Isto tako, koristan je dodatak kao svjetiljka u mraku.
* Kad je odabrana funkcija digitalnog mikroskopa veličina snimaka ograničena je na 2 MP (u 16:9 proporciji).

6. Napredna GPS modul funkcija (dostupna samo s modelom Optio WG-2 GPS)

Optio WG-2 GPS dolazi s unaprijeđenim GPS modulom. Ne samo da je u novom modelu skraćeno vrijeme čekanja prije nego se upali funkcija GPS-a, već je uvelike povećano operativno vrijeme njegovog korištenja.  Ova funkcija automatski stvara podatke logiranja i sprema ih kao KML format na SD memorijsku karticu. Optio WG-2 GPS omogućava korisniku snimanje podataka o pozicioniranju prilikom fotografiranja kao i korištenje raznih GPS kompatibilnih aplikacija i servisa koji dolaze s uključenim softverom * te web stranica poput Google Maps™. Vrijeme se automatski prilagođava lokalnom vremenu na kojoj snimate. Zahvaljujući funkciji logiranja, korisnik može točno pratiti svoje  kretanje prilikom snimanja i kasnije ga prikazati na kompjuteru koristeći razne internet servise poput  Google Earth™.
* Ova funkcija dostupna je samo s Windows verzijom.

PENTAX

7. 5X optički zum s rasponom od širokokutnih 28mm

Novi Optio WG2 i Optio WG-2 GPS imaju 5X optički zum koji ima raspon od širokokutnih 28mm do telefoto 140mm (u 35mm formatu). Zahvaljujući takvom širokom rasponu, Optio WG2 GPS može uhvatiti prekrasne živopisne slike te zahtjevne scene snimanja  — od spektakularnih pejzaža do obiteljskih snimaka i sportskih događaja.

8. Ostale značajke

Traka karabin uključena u standardnu opremu

Zaštitna neoprenska torbica dostupna je kao dodatna oprema i služi kao zaštita vašeg fotoaparata od ogrebotina i prljavštine

Dolazi s dva receptora kojima se može upravljati daljinski, a koji omogućuju korisniku upravljanje aparatom ili s prednje ili sa stražnje strane

Macro stand također uključen kao dio standardne opreme – za promatranje i snimanje subjekata čak s daljine od 1 centimetra

Brza funkcija prepoznavanja lica koja prepoznaje do čak 32 lica u približno 0.03 sekunde, te funkcija prepoznavanja osmijeha

Automatsko uključenje reprodukcije pritiskom i držanjem gumba za reprodukciju

Auto Picture mod za automatski odabir najprikladnijeg moda iz 16 različitih modova snimanja

12 digitalnih filtera

Digitalni široki mod za kompoziciju ekstra širokokutne snimke od dvije različite snimke (odgovara širokom kutu od  21mm u 35mm formatu)

Uključen softver za pregled, uređivanje i ispunjavanje snimki: MediaImpression 3.5 za PENTAX (Windows verzija kompatibilna s Windows 7) i MediaImpression 2.1 za PENTAX (Macintosh verzija kompatibilna s Mac OS X 10.7)

Kompatibilno s Eye-Fi wireless LAN SD memorijskim karticama

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 25.03.2012.