Noć muzeja - posjetite muzeje besplatno 27. siječnja!

Sedma Noć muzeja održat će se u petak, 27. siječnja 2012., od 18 sati do 1 sat iza ponoći. Ulaz u muzeje je tada za sve besplatan, a muzeji organiziraju i prigodne programe (otvorenja izložbi, koncerte, performanse, promocije, specijalno osmišljena vodstva, besplatno dijeljenje ili prigodnu prodaju muzejskih publikacija i suvenira, itd.)

Noć muzeja tradicionalna je manifestacija Hrvatskoga muzejskog društva u kojemu sudjeluju muzeji i galerije iz svih dijelova Hrvatske.U više od 100 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi obavljaju se završne pripreme kako bi ta prestižna kulturna manifestacija dosegla - a možda i nadmašila  - prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja.
Atraktivne izložbe, ali i popratna događanja - pedagoške radionice, predavanja, okrugli stolovi, stručna vodstva, performansi, recitali i koncerti, filmske projekcije, modne revije, prigodne prodaje kataloga, promidžbenog materijala i suvenira, aukcije, pričaonice i glazbene slušaonice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima - jamačno će privući brojnu publiku 27. siječnja 2012. godine, od 18 sati do sat iza ponoći, kad će biti održana Noć muzeja 2012.

Prošlogodišnja Noć muzeja nudila je atraktivan pogram na 160 lokacija u 67 gradova.

Autor: 
Darija Tripalo
Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 18.01.2012.