Fotoklub Zagreb na Uppsala Photo Festival

Na prvom međunarodnom festivalu fotografije u Uppsali, u Švedskoj kao specijalan gost nastupa Fotoklub Zagreb

Fotoklub Zagreb u okviru međunarodne suradnje, koju stalno obogaćuje novim partnerstvima, ove godine nastupa u Uppsali. Na ovom će festivalu Fotoklub Zagreb biti nositelj nekoliko aktivnosti. Održat će izložbu na kojoj će se predstaviti 19 autora s 50 fotografija. Izložbu će otvoriti Njegova ekselencija Vladimir Matek veleposlanik Republike Hrvatske akreditiran u Kraljevini Švedskoj.

Tami juri © Marko Martinović

Osim izložbe Fotoklub Zagreb nastupit će s dvije prezentacije i jednom radionicom. Predsjednik organizacijskog odbora 34. Zagreb salona i član Upravnog odbora Fotokluba Zagreb gospodin Radoja Ivičić održat će prezentaciju 34. Zagreb salona koju će pratiti niz promotivnih aktivnosti vezanih uz nadolazeći Salon.

Getting through © Ivana Cesarec

Predsjednik Fotokluba Zagreb i voditelj edukacijskih programa mr.sc. Damir Tiljak, održat će prezentaciju Fotokluba Zagreb te predavanje i radionicu pod nazivom "Kršenje pravila - relativnost pokreta u fotografiji".

Untitled 5 © Iva Korenčić

Od ostalih edukacijskih programa koji će se održati na festivalu za sada su potvrđena još dva predavanja.

Predavanje o fotoreportaži održat će John Kimmich-Javier koji radi kao profesor na studiju fotoreportaže na Mid Sweden University u Sundsvallu u Švedskoj i na The Universtiy of Iowa na odjelu School of Journalism & Mass Communication u SAD-u.

Drugo predavanje održat će Paul Hansen, fotograf i fotoreporter koji je 2010. dobio laskavu titulu "Reporter godine" za reportažu u kojoj prikazao kako je policija na Haitiju hicem u glavu ubila petnaestogodišnju djevojčicu u pokušaju uspostave reda nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio otok. Tema predavanja će biti fotografija u ratnim zonama.

Urban Ghost © Darija Tripalo

Popis autora koji će izlagati na manifestaciji Uppsala Photo Festival:
Damir Kušen
Damir Tiljak
Darija Tripalo
Helena Cuculić
Hrvoje Mahović
Iva Korenčić
Ivana Cesarec
Marijana Žvan
Marko Martinović
Miljenko Marotti
Neda Rački
Paolo Canosa
Radoja Ivičić
Rikardo Perhoć
Slavko Radman
Šime Lugarov
Vesna Špoljar
Vladko Lozić
Zvjezdana Đogić

Nedjelja © Zvjezdana Đogić

Kategorija: 
Foto Press

Objavljeno: 03.08.2012.