Tajne

Otvorenje izložbe fotografija Tajne autorice Vesne Špoljar održat će se u nedjelju, 20. rujna 2015. godine u galeriji Cro Art Photo Club – Gajeva 25 - s početkom u 12 sati.

Ovom izložbom autorica se udaljava od svojih uobičajenih motiva uličnih prizora, pejzaža i portreta. Sa sjetom zastaje podijeliti tajne i lijepe trenutke sa tišinom i veličanstvenošću prirode. Izložene fotografije su odabir iz kolekcije fotografija snimljenih uglavnom u Botaničkom vrtu ili na gradskoj periferiji. Naizgled statične, bez događanja, fotografije proniču u dubinu bića i predstavljaju poziv  na  svojevrsnu meditaciju. Bogati kolorit, koji jedino priroda može stvoriti, uvodi nas u bajkovitost trenutka, te prostore pozitivnog mišljenja i poimanja svijeta.

Vesna Špoljar - izložba fotografija Tajne

Autorica se do sada predstavila sa šest samostalnih izložbi. Izložbe  Moj izbor  i  Zagreb na fotopotenciju  održane su 2011. i 2012. godine u Zagrebu u organizaciji Udruge Fijaker.  La Vue /Pogled/, izložba je koja je održana 2012. godine u Laurisu, Provansa, Francuska, u organizaciji Fotokluba Lauris, dok je izložba Zagreb na fotopotenciju, prošireni postav, održana iste godine u Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski i u izložbenom prostoru Croatia Lloyda u Zagrebu. Izložbom Ruke, koja je bila nagrada za osvojeno prvo mjesto na manifestaciji  Art Viva Likum, predstavila se u Zagrebu 2013. godine  u Uličnoj  galeriji  Galerije Ulrich.

 Vesna Špoljar - izložba fotografija Tajne

Vesna Špoljar diplomirala je engleski i hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu. Umjetnička je voditeljica Udruge Fijaker, gdje organizira izložbe hrvatskih fotografa. Autorica je koncepta skupnih izložbi Maske i Zagrebačkim ulicama, a 2011. godine osmislila je i organizirala Salon minijature koji se održava već pet godina. Sudjelovala je na više od 150 skupnih izložbi u Hrvatskoj i u svijetu. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja.

 Izložba je otvorena do 25. studenog 2015. godine.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 18.09.2015.