Slike Glasa Hrvatske

Izložba fotografija, otvorenje: utorak 3.2.2015. u 19.30, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29

Izložba ostaje otvorena od 14.2.2015. do 16 sati

Izložbu se može pogledati tijekom radnog vremena Fotokluba Zagreb: http://www.fotoklubzagreb.hr/kontakt.php

O izložbi:

Jedna slika vrijedi više od tisuću riječi – stara je uzrečica. No spoj fotografije i riječi donosi poseban, dvostruki doživljaj. Njegova vrijednost raste još i više kad ga istodobno dijeli mnogo ljudi, bez obzira na međusobnu zemljopisnu udaljenost.

Izložba fotografija Marka Fröhlicha "Slike Glasa Hrvatske" prikaz je upravo takvog spoja radijskog programa i fotografije na internetu. Autor ih je ustupio međunarodnom programu Hrvatske radiotelevizije "Glas Hrvatske" kao naslovne slike pojedinih emisija, a motivi su odabrani tako da  opisuju njihov sadržaj i smisao.

Marko Fröhlich

One sad dobivaju novu, humanitarnu vrijednost. Izložene fotografije ponuđene su na otkup svima zainteresiranima, a cilj je prikupljenim sredstvima pomoći skupini mališana kojima je pomoć prijeko potrebna. Riječ je o učenicima OŠ Ivan Goran Kovačić iz mjesta Gora na području grada Petrinje, te pripadajuće područne škole u Nebojanu koju uglavnom pohađaju djeca Hrvata doseljenih s Kosova.

Akciju od ideje do realizacije budno prate i podupiru novinari redakcije "Glasa Hrvatske" te autor fotografija na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama. U njoj je svaki doprinos dragocjen.

Marko Fröhlich

Marko Fröhlich o humanitarnaoj akciji

Kako bismo omogućili što jednostavnije i transparentnije prikupljanje novčanih sredstava, odlučili smo sve donatore uputiti da uplate obave izravno na račun škole, čime otklanjamo moguće sumnje u zlouporabu ove akcije.

Početni iznos donacije po fotografiji iznosi 1.000,00 kuna. Svaka pravna ili fizička osoba zainteresirana za pojedinu fotografiju, a time i donaciju školi, moći će na Facebook stranici autora, ispod željene fotografije, a u polju za komentare upisati iznos koji je voljna donirati. Tko navede najveći iznos do zatvaranja izložbe u Petrinji imat će obavezu uplatiti navedena sredstva na račun škole i s potvrdom o uplati moći će preuzeti fotografiju. Preuzimanje fotografija bit će u Zagrebu po završetku ciklusa izložbi.

Prema riječima ravnateljice OŠ Ivan Goran Kovačić, Valentine Vujnović, sredstva koja se prikupe u akciji prvenstveno će biti namijenjena za nabavku osnovnih nastavnih pomagala za najugroženije učenike, te pomagala za unapređenje  i podizanje kvalitete nastave, ovisno o količini prikupljenih sredstava. Više informacija o školi i njezinu radu potražite na mrežnim stranicama http://os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr/

Sve obavijesti o fotografijama i mogućnosti sudjelovanja u humanitarnoj akciji potražite na Facebook profilu autora https://www.facebook.com/marko.frohlich.3, u albumu „SLIKE GLASA HRVATSKE“ . U slučaju da niste u mogućnosti pristupiti Facebooku, iznos svoje donacije možete poslati i na e-mail: slikeglasa@outlook.com.

Marko Fröhlich

O autoru:

Marko Fröhlich živi i radi u Zagrebu. Diplomirani filozof, fotografiju je zavolio još u najranijoj mladosti, a član Fotokluba Zagreb postao je 1987. Uz jednu samostalnu izložbu, dosad je sudjelovao u nekoliko skupnih te uređivao fotografski časopis FOTOMAG. Bavi se poslovima vezanim uz mikrofilmiranje i arhiviranje.

Izložbu organiziraju FK Zagreb i Grad Petrinja u suradnji s autorom, a medijski prati "Glas Hrvatske".

Marko Fröhlich

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 02.02.2015.