Kanadska umjetnica i skladateljica Myriam Bleau osvijetlit će Gornji grad

Nakon paklenog plesa u robotičkim odijelima i interaktivnih kinetičkih instalacija, Device_art festival spremio je nova uzbuđenja za veliko finale - zadnji festivalski vikend.

Myriam Bleau na Device_art dolazi sa svoja četiri zvrka od prozirne akrilne mase ispunjena bljeskavim LED-icama. U subotu, 3. listopada 2015. godine u 20 sati ova kanadska umjetnica i skladateljica osvijetlit će Gornji grad dance i hip hop ritmovima za vrijeme performansa kojeg ljubitelji audiovizuala nikako ne bi smjeli propustiti.

Myriam-Bleau_photo-by-Devin-McAdam

Bleau istražuje granice između glazbene izvedbe i digitalne umjetnosti stvarajući sustave koji nadilaze razinu audiovizualnih instalacija i performerskih glazbenih sučelja - sustave koji miješaju umjetničku izvedbu i pop kulturu u hibridnu elektronsku praksu razigranu klupskim hip hop i techno ritmovima.

Iznenađenje večeri su domaći Beat Bustersi, glazbenici elektronskog usmjerenja skriveni pod bijelim forenzičkim odijelima i aktivni na elektroničkoj live sceni u bendovima kao što su Tobogan, Elemental, Less Than a Minute i Chui. U novim bežičnim odijelima Bustersi će dodatno zagrijati atmosferu, a do kasnih noćnih sati u atriju Galerije Klovićevi dvori posjetioce će rasplesati "najseksi" DJ duo u Hrvata - popularno phillitchevanje.  

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 02.10.2015.