5th Underwater Photo Marathon

I ove se godine u organizaciji ronilačkog kluba “Roniti se mora” iz Zagreba, održao međunarodni podvodni foto maraton. Ulaskom u petu godinu održavanja Underwater Photo Marathon postaje tradicionalna manifestacija na kojoj je ove godine sudjelovalo 343 natjecatelja iz 37 zemalja.

BDD - Paolo Bausani

Završna dodjela nagrada i otvorenje izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija održat će se u galeriji BIZ Košnice u Zagrebu, Ilica 71/I kat u subotu 25.03.2017. u 18:00h.

1. PEKKA TUURI - Wide DSLR

Natjecanje je održano u 6 kategorija:

Fotografije snimljene širokokutnim objektivom

Nudibranch - šareno obojeni podvodni puževi

Fotografije snimljene u "slatkoj" vodi

Fotografije riba

Kreativna i modna fotografija

Najbolje ronilačko odredište - Best diving destination

1. MASSIMO GIORGETTA - Nudibranch DSLR 

Pobjednike je odabrao šesteročlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Lyagushkin (Rusija), Predrag Vučković (Srbija), Ronny Renkgung (Indonezija), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska).

2. MARINKO BABIĆ - Fish DSLR

Ukupno je sudjelovalo 343 natjecatelja iz 37 zemalja. Osim natjecatelja iz hrvatske, najveći broj fotografija je došao iz Italije.

BDD - Stefano Scortegagna

“Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledat kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. Čestitamo još jednom svim dobitnicima te zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju. Hvala sponzorima i partnerima koji su nesebično pomogli i učinili ovo natjecanje još boljim i prestižnijim, kako bi svim našim prijateljima i svijetu prenijeli mnoštvo vaših prekrasnih fotografija podmorja.” - zahvalio je Damir Zurub, osnivač međunarodnog foto natječaja.

BDD - Plamena Mileva

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 24.03.2017.