Završena Vatrena simfonija

Završen natječaj za najbolje fotografije vatrometa

© Marijana ŽvanCijenjeni posjetitelji, odmah s početkom 8. međunarodnog festivala vatrometa na Bundeku pokrenuli smo nagradni natječaj za najbolje fotografije vatrometa, ali za razliku od prošlih godina ovaj put ste o najboljim fotkama svojim glasovima odlučivali vi.

Kako to obično mora biti, neki od posjetitelja pokušali su višestruko glasovati za svoje fotografije. Ignoriranjem obavijesti pod rubrikom "Fair play" u pravilima, a koja glasi da zadržavamo pravo bez ikakvog upozorenja ili prethodne obavijesti onemogućiti korisničke račune putem kojih su kršena pravila nagradnog natječaja, "prljavi igrači" nametnuli su nam nešto posla, ali i tako diskvalificirali sami sebe iz natjecanja. Nehotice su tako utjecali i na sudionike koji su uočivši pokušaje lažiranja odlučili uklonili svoje fotografije iz natječaja - radi njih nam je posebno žao.

© Janko BelajKod fotografija koje u natječaju prednjače brojem glasova i konkuriraju za nagrade pokušali smo što pravednije eliminirati glasove "duplikate" kako bi se dobio što realističniji poredak; bilo nam je OK vidjeti kako ste uposlili rodbinu i prijatelje da glasuju za vas, ali nam nije bilo OK kad bi oni to napravili sa više svojih e-mail adresa.

Također smo i uz nešto više napora uspjeli eliminirati zaista gomiletinu glasova jednog upornog Borca za Pravdu (podaci poznati redakciji) koji je pumpanjem glasova fotografijama koje mu nisu mile pokušao isposlovati njihovu diskvalifikaciju.

Uglavnom, bilo je svačega :) Kompletan proces registracije i glasanja pratili smo od samog početka, pa smo tako došli do podataka uz pomoć kojih smo izvršili neophodnu eliminaciju igrača i glasača. U svakom slučaju zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom natječaju na bilo koji način, pa čak i onima koji su nas pokušali prevariti, jer su nam dali dragocjen uvid u stanje natjecateljskog duha i volje za "fair play" igrama. Ovo dragocjeno iskustvo pomoći će nam da sljedeći nagradni natječaj još bolje koncipiramo.

Kompletna lista nagrađenih biti će objavljena nakon što primimo dokaze o autorstvu fotografija.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 02.07.2008.