WIGAN 10 - Presentation

Izložba fotografija fotokluba Wigan 10 iz Ujedinjenog kraljevstva

11. siječnja 2011. u 19 sati, u organizaciji Fotokluba Zagreb otvorenje je izložbe fotografija WIGAN 10 (United Kingdom) - “Presentation”.
Izložba će biti otvorena do 20. siječnja 2011. u prostorijama Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III., 10000 Zagreb

Na izložbi izlažu: Austin Thomas,Christopher Haigh, Chris Hague, Maurice Jones, John Jerstice, Marco Pozzi, David Butler, Roy Rimmer, Colin Smith, Kathryn Scorah, Ed Roper, Christopher Charnock, Philip Charnock, Gwen Charnock.

Sympathetic © Gwen Charnock

Wigan 10 je mala skupina fotografa koji su se udružili da bi zajednički dijelili uživanje u fotografiji. Osnovanjem prije 22 godine, željeli su formirati forum za susrete i diskusiju o vlastitim radovima u nenatjecateljskoj atmosferi - natjecanja ostavljaju za van kao grupa.

Od nukleusa, koji je činilo 6 fotografa sa iskustvom u klupskoj fotografiji, pa do danas, uvijek su težili sudjelovanju na vanjskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Od vrlo skromnih početaka njihov uspjeh rastao je zajedno s njihovim entuzijamzmom za fotografiju - bivajući uspješni na lokalnom području napravili su ime prvo na nacionalnoj razini, a u novije vrijeme i internacionalnoj. U početku su najviše radili s dijapozitivima, ali sada je digitalna fotografija njihova snaga.

Along the Pier © Kathryn Scorah

Trenutno udruženje ima 14 članova koji se sastaju najmanje jednom tjedno i koriste svoje domove za susrete. Članovi podržavaju brojne FIAP izložbe koje se održavaju dijljem svijeta i oduševljeni su raznolikošću fotografskih stilova koji dolaze sa svih strana.

Racing Afgans © Christopher Charnock

Kao grupa - Wigan 10 - je do sada osvojio sve nacionalne nagrade u Ujedinjenom Kraljevstvu i prvi su klub koji je osvojio FIAP Clubs’ World Cup. Ove godine Wigan 10 je osvojio 4. mjesto na FIAP Clubs’ World Cup te će dobiti nagradu “The Maurice Dorikens Trophy” koja se dodijeljuje u okviru The Clubs’ World Cupa klubu koji je postigao najblje rezuktate u 5-godišnjem periodu.

Ed Roper, Wigan 10

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 10.01.2011.