Teodor Radu Pantea - Izložba fotografija u Fotoklubu Zagreb

Izložba traje 8. - 28. srpnja 2008.

U Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29, od 8. - 28. srpnja 2008. biti će izloženo sedamdeset fotografija Teodora Radu Pantea, rumunjskog inženjera rođenog 1953. godine.

Vinko Šebrek, predsjednik Fotokluba, o Pantei piše:
Jedan od njegovih najdražih opusa su fotografije golog ženskog tijela. Za kolekciju kojom se predstavlja na ovoj izložbi ističe da promovira i odaje poštovanje djevojkama koje su ranije imale neke predrasude, ali su pristale pozirati mu. Kaže da su u Rumunjskoj predrasude o golom ženskom tijelu još jako prisutne. Za djevojke koje se slikaju gole za mnoge su prljave, loše. Zato ove fotografije ne može prikazati u svom gradu. Opisana kolekcija akt-fotografija su u izvedbenom postupku njegov novi eksperiment. Fotografije su ostvarene na neuobičajeni način, obrnuto (kao slika u zrcalu) te ih gledatelj gleda kroz stranicu calka. Time je zadanu građu oplemenio drukčijim stilskim postupkom, što ovu kolekciju čini posebnom i zanimljivom.

Izložbu će u 8. srpnja u 20h otvoriti njena ekselencija Oana-Cristina Popa, veleposlanica Rumunjske u Republici Hrvatskoj.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 08.07.2008.