Pogledajmo prodajnu izložbu Fotonaut 2, kupimo poslije!

Pogledajte umjetničke fotke ovdje i sada te odaberite svog favorita kojeg možete pobjedonosno odnijeti kući i staviti na zid

Prvi dio fotografija s izložbe pogledajte ovdje

Drugi dio fotografija s izložbe pogledajte ovdje

Informacije o izloženim fotografijama

Sve fotografije na ovoj izložbi izrađene su bez ikakvih kompromisa, na najkvalitetnijem papiru, s potpunom pažnjom i svim sigurnosnim i estetskim protokolima, te s oznakom edicije i potpisom autora.

Napravljene su tehnikom pigmentnog ispisa na formatu papira 50 x 60 cm sa širinom slike od 50 cm po dužoj stranici. Za izradu je korišten tintni pisač HP DJ Z3100 i HP Vivera pigmentne tinte, koje u kombinaciji s HP papirima postižu trajnost izrađene fotografije od preko 300 godina. Papir je HP Matte Litho Realistic 270g/m2.

Prilikom pripremanja izložbe površina slike je došla u kontakt samo s materijalima koji je ne oštećuju i ne utječu na stabilnost slike. Za više informacija o trajnosti fotografija posjetite stranicu wilhelm-research.com.

Gdje i kada pogledati izložbu

Do 18. rujna u galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, svaki dan od 9 do 16 sati te utorkom od 19 do 21 sat.

Kako kupiti fotografiju

Fotografije su ponuđene u ograničenoj ediciji od 50 primjeraka od kojih je svaki primjerak jednako vrijedan. Ako želite kupiti neku od fotografija, dođite u Fotoklub Zagreb, Ilica 29/3 svakim danom od 9 do 16 sati te utorkom od 19 do 21 sat gdje ćete dobiti informacije i razgledati slike u pravoj veličini.

Kako rukovati fotografijom

Možda Vam ovo izgleda čudno, ali fotografije dolaze s uputom za upotrebu, jer mali broj osoba zna kako rukovati fotografijom. Prilikom ispisivanja fotografije ostavljen je bijeli rub od minimalno 5 cm. Taj rub služi ne samo kao površina na kojoj će se paspartu spajati s fotografijom nego i za rukovanje fotografijom. Svaki put kad baratate fotografijom primajte ju isključivo za rub. Nikad ne dodirujte površinu slike prstima ili nekim drugim predmetima, nemojte puhati u sliku jer će zasigurno na nju doći nešto sline. Čuvajte fotografiju, ona to zavrjeđuje!

Cijena, isporuka i način plaćanja

Samo za ovu prigodu sve fotografije imaju jedinstvenu, vrlo povoljnu cijenu od 300 kn. Ta cijena ne uključuje okvir ili neku drugu opremu. Ako ne znate gdje i kako uokviriti fotografiju, autor fotografije to može napraviti za Vas. Cijena je otprilike 200 kn, ovisno o tipu i veličini okvira. Fotografije se isporučuju po završetku izložbe u dogovoru s autorom. Plaćate Fotoklubu Zagreb, gotovinom ili virmanom (ako ste pravna osoba).

Autori:

Ana Mrazek - predstavlja se s opusom od 5 glamuroznih portreta izvedenih u stilu moderniziranog Hollywoodskog portreta. Fotografije su realizirane u formi klasične crno-bijele fotografije što dodatno potiče eleganciju i glamuroznost cijele kolekcije.

Dejan Barić - nam predstavlja gotičke princeze u ambijentima zagrebačkog gornjeg grada. Vješto oslikane igrom svjetla i sjene njegove nas fotografije vode u jedan rijetko viđen, zagonetan i misteriozan svijet.

Gadaf Zulbeari - svojim fotografijama izvanredno prenosi ambijent kazališnih predstava te nas vodi u jedan sasvim drugačiji svijet. Snaga njegovih fotografija je u tome što imamo osjećaj kao da se i sami nalazimo u centru zbivanja - na pozornici.

Helena Cuculić - njezine su fotografije gotovo školski primjer nadrealizma. U njima se isprepliću svjesno i podsvjesno: krajolici snova, spontane vizije, labirinti sjećanja. Mediji i formati su nebitni, bitna je samo poruka koja izvire iz fotografija.

Ines Lojna Funtak - krajolici i urbani krajolici lišeni ljudi, samo naznake njihovog djelovanja, silueta prolaznika, napušteni motorin, rublje, otvorena vrata i tegle s cvijećem, sve to majstorski je predstavljeno kroz egzotičnu tehniku lith printa koja dodatno naglašava mističnu odsutnost stvarnih osoba.

Izidor Tačković - ako ste ljubitelj stripova biti ćete i ljubitelj Izidorovih fotografija. Jaka priča, čistoća i direktnost poruke, grafički pristup temi sve su to karakteristike njegovih fotografija. Iza svake fotografije stoji kompletan scenarij koji će se odvrtiti u glavi gledatelja poput najboljeg film noira.

Maja Jokić - izlaže opus od pet emocionalno jakih portreta koji na gledatelje djeluju kroz majstorsko baratanje bojom i prostorom. Boje su pastelne; detalji u važnim dijelovima dotjerani, a u manje važnim prigušeni kontrolom dubinske oštrine i nanesenim teksturama.

Marijana Žvan - akt fotografija u najizraženijem obliku. Svjetlo i sjena znalački se koriste za oblikovanje ljudskih figura u prostoru na način da fotografija u konačnici djeluje gotovo trodimenzionalno, kao da gledamo skulpturu, a ne fotografiju.

Robert Ballon - majstor studijske rasvjete predstavlja nam se fotografijama koje su dotjerane do savršenstva. Svaki je detalj ne samo pažljivo planiran, nego i perfektno rasvijetljen kako bi pretvorba iz skupa zasebnih elemenata u kompleksnost fotografije bila što preciznija.

Sanja Grgić - neustrašivo baratanje bojom, hrabar odabir običnih, svakodnevnih objekata i maštovite transformacije njihovih značenja osnovne su karakteristike koje krase autoricu. Njezine su fotografije prepune razigrane maštovitosti koja nam je istodobno tako bliska, a tako nova.

Šime Lugarov - geometrija praznih prostora, slika kao slagalica, strogost arhitekturnih linija u kontrapunktu s udaljenošću horizonta, oblačnim nebom ili namreškanošću vode. Boja kao smetnja, struktura slike koja zahtijeva samo linije i akromatske tonalitete. Povratak osnovnim vrijednostima, crno-bijeloj fotografiji.

Valentina Bunić - detalji izvađeni iz konteksta, majstorstvo sugestivne apstrakcije ostvareno putem biranja zanimljivih detalja, precizno odabranim kutom snimanja i pažljivom kontrolom svjetla. Ne možemo se ne zapitati kako to da toliko mnoštvo prolazi pokraj ovakvih scena i ne vidi ih.

Zvonimir Kosinjski - osjećate se kao da vas je netko uvukao u vremeplov? Upravo je takav doživljaj serijala "Retro". Ne samo model, nego i svaki detalj fotografije zrači energijom nekog drugog vremena. Malo je fotografa koji se toliko mogu sroditi s idejom koju žele predstaviti.

Damir Tiljak

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 15.09.2009.