Photodays 2009

Natječaj za najbolje fotografije nastale u 2008. godini

Drugu godinu zaredom, u sklopu fotografskog festivala Photodays, otvaren je veliki natječaj za nabolje fotografije nastale u prethodnoj godini (2008.).

Prošle godine se u 8 natječajnih kategorija prijavilo čak više od 300 fotografa. Ove godine natječajnih kategorija je 12, a prijavljene radove, prema Pravilniku natječaja, ocjenjivat će stručni žiri sastavljen od 6 članova.

Imena koja će odlučivati o pobjednicima kategorija u 2009. godini su ugledni i uspješni inozemni fotografi: Andrea Klarin, Michael Muller, fotograf i art direktor Enrico Bossan, kurator Reiner Opoku, hrvatska marketinška agencija Bruketa & Žinić, te u svojstvu predsjednika žirija Berislav Valušek, povjesničar umjetnosti, arheolog, likovni kritičar, muzealac, konzervator, publicist.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVU JE 5. TRAVNJA!

Pravila natječaja, kao i službeni obrazac za prijavu možete pronaći na službenim web stranicama www.photodays-rovinj.com ili ih zatražiti putem maila na info@photodays-rovinj.com i telefonski na 051 331 159.

Svi finalisti ostvaruju pravo sudjelovanja na završnoj manifestaciji.
Pobjednici svake kategorije osvajaju službenu nagradu festivala „Kadar“ i novčanu nagradu u iznosu od 15 000 kn.

Završna manifestacija, uz okupljanje fotografa i svih ljubitelja fotografije u Rovinju, održat će se 5. i 6. lipnja.
Završna manifestacija uključuje nacionalni stručni skup svih sudionika hrvatske fotografske zajednice.

Uz dodjelu priznanja autorima najboljih ostvarenja (ove godine u izravnom TV prijenosu na HRT-u), u Rovinju će se održati stručni seminari, radionice, izložbe, pregledavanje portfolija, sa zanimljivim gostima i sudionicima.

Projekt Photodays, koji se i ove godine odvija uz potporu Ministarstva kulture RH, zamišljen je kao vrednovanje radova i doprinosa u fotografiji u nas te isticanje značajnih uradaka kroz razdoblje od godinu dana. Namjera organizatora je da Photodays postane godišnji susret fotografa iz Hrvatske i inozemstva radi razmjene iskustava i znanja.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 06.03.2009.