Pentax - tehnika i oprema

Predavanje s osvrtom na primjenu u astrofotografiji

U utorak, 03.03.2009. u 19h u Fotoklubu Zagreb, Ilica 29/3, Zagreb, održati će se prezentacija pod pokroviteljstvom Pentaxa pod nazivom Tehnika i oprema (Pentax, Vanguard) s osvrtom na primjenu u astrofotografiji.

Prezentacija na ovu temu motivirana je 2009. godinom kao Međunarodnom godinom astronomije www.astronomija2009.org, a cilj joj je približiti fotografima astrofotografiju, te astronomima prezentirati fotografsku opremu, opremu za promatranje i tehnologije.

Tijekom prezentacije biti će predstavljena dva projekta sveučilišta u Oklahomi tijekom kojih su snimljene brojne fotografije Zemlje iz svemira, osnove astrofotografije i same astrofotografije gospodina Borisa Štromara, te osvrt na tehničke karakteristike Pentax i Vanguard opreme iz perspektive profesionalnih korisnika.

Nakon prezentacijskih tema, napraviti će se kratki pregled opreme, koja će se nakon diskusije moći detaljnije razgledati i isprobati. Osim fotografske opreme, moguće će biti vidjeti i saznati više o teleskopima, dvogledima i durbinima.

Ulaz je slobodan, te pozivamo sve zainteresirane da posjete prezentaciju i razmjene iskustva.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 03.03.2009.