Novi tečaj opće fotografije

U Fotoklubu Zagreb započinje novi tečaj opće fotografije

U ponedjeljak 08.03.2010. s početkom u 20 sati kreće novi tečaj Opće fotografije. Termini održavanja tečaja su ponedjeljkom i četvrtkom od 20 do 22. Trajanje tečaja 4 tjedna.

Tečaj se kao i uvijek održava u Fotoklubu Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb. U ponedjeljak 8.ožujka biti će prezentacija tečaja i škole fotografije, nakon prezentacije su upisi za one koji žele nastaviti s nastavnim programom Tečaja opće fotografije.

Ako ne možete doći u ponedjeljak predbilježbu možete napraviti na telefon 01/48 333 59, radnim danom od 8 - 16.

Tečaj opće fotografije prvi je u nizu tečajeva koji u cjelini tvore strukturu škole fotografije i kao takav je temelj za sve ostale tečajeve. Taj tečaj omogućava sistematizaciju osnovnih znanja potrebnih za razumijevanje kompleksnih odnosa prilikom stvaranja fotografskog djela. Za vrijeme tečaja polaznici izvode niz vježbi koje omogućavaju da se ti odnosi provedu u praksi i kao takav tečaj daje solidnu osnovu za samostalno bavljenje fotografijom.

Voditelj tečaja s polaznicima

Zašto se taj tečaj zove tečaj opće fotografije? Zato što su znanja koja se u njemu obrađuju univerzalna, odnosno opća te su potrebna svim osobama koje se bave bilo kojim oblikom fotografije i bez obzira na to kakav fotografski aparat u svom radu misle koristiti. Česta je greška kod budućih polaznika Škole fotografije da preskoče taj tečaj jer misle kako je on obrađuje jednostavno, početničko gradivo, da bi nakon niza odrađenih tečajeva shvatili kako im taj tečaj ipak treba te ga naknadno upisali.

Svi su tečajevi unutar Škole fotografije na jako visokom nivou - u principu programi odgovaraju razini fakultetskog obrazovanja i ne treba ih shvatiti olako, pa tako niti tečaj Opće fotografije. Taj je tečaj temelj za sve ostale tečajeve i ako morate odabrati samo jedan tečaj onda je to upravo on.

Druga je česta greška preskakanje tog tečaja zato što u svom imenu nema poveznicu s digitalnom fotografijom. Česti su upiti o tečaju digitalne fotografije i mnogo onih koji pokažu interes za Školu fotografije žele krenuti s tečajem Digitalna fotografija 1. Svi materijali na svim tečajevima su vezani na digitalnu fotografiju, pa tako i tečaj Opće fotografije. Gradivo koje u njemu obrađujemo jednako je važno osobama koje imaju digitalni fotografski aparat, kao i onima koje još uvijek koriste film. Zapravo je onima koji koriste digitalnu tehnologiju i važnije s obzirom na raznovrsnost tehnologija i uređaja u digitalnoj fotografiji.

Ako se ozbiljno mislite baviti fotografijom, ovo je tečaj koji vam je najpotrebniji.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 08.03.2010.