Nordijske impresije

Izložba fotografija Damira Kušena, veleposlanika Hrvatske u Finskoj i Estoniji

U utorak 25. listopada 2011., u 19,30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb, otvorenje je izložbe fotografija "Nordijske impresije" autora Damira Kušena, veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Finskoj i Republici Estoniji.

© Damir Kušen

Nordijske impresije serija je fotografija uglavnom pejzaža sa samog sjevera Europe. Iznimna ljepota nordijskih krajolika, beskrajna tišina bijeline zaleđenih sjevernih mora, inspirativno plavetnilo nordijskog neba i oceana, te misticizam i ljepota beskrajnog zelenila i smeđih tonova nordijskih šuma. Svalbardska arktička bespuća pokazuju stvarni kraj svijeta, dok laplandske šume kriju svoje tajne. Finski arhipelag od tisuću otoka zimi pažljivo sakriva zeleđeno Baltičko more. Ove fotografije su samo skromni pokušaj prenošenja te neizmjerne prirodne ljepote.

© Damir Kušen

O autoru fotografija:
Damir Kušen rođen je u Zagrebu 1963. godine gdje je završio II. gimnaziju te diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu. Nastavio je školovanje u Londonu gdje je magistrirao međunarodne odnose na Westminster University, a zatim i doktorirao na King’s Collegeu. U Ministarstvu vanjskih poslova radi od početka 1992. godine, s dosadašnjim mandatima u Londonu, Washingtonu te Helsinkiju. Fotografijom se amaterski bavi više godina, a sudjelovao je na skupnim izložbama u Helsinkiju i Hankou.

© Damir Kušen
© Damir Kušen

Izložba je otvorena do 4. studenog i može se pogledati svaki radni dan od 9 do 17 sati, te utorkom od 19 do 21 sat.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 23.10.2011.