Natječaj za modnu fotografiju

Organizira se u sklopu događanja MODNI ORMAR 2008.

Natječaju mogu pristupiti studenti dizajna Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studenti dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studenti dizajna pri Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te studenti dizajna Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također, natječaju mogu pristupiti i pojedinci koji su diplomirali na navedenim studijima, hrvatski državljani do 35 godina starosti.

Rok prijave je do 1. 6. 2008. godine.

PRIJAVA ZA NATJEČAJ MORA SADRŽAVATI:

* mapu fotografija pripremljenih za izlaganje okvirnog formata 24 x 30 – 30 x 40 cm,
* ispunjenu prijavnicu za Natječaj za modnu fotografiju koja je objavljena na web stranici http://fotografija.grf.hr, www.modniormar.ttf.hr (ako autor prijavljuje fotografije u različitim kategorijama, za svaku kategoriju mora ispuniti posebnu prijavnicu),
* životopis (koji obavezno sadržava podatke o datumu rođenja, školovanju, dosadašnjem fotografskom radu, eventualnom zaposlenju i državljanstvu).

Na poleđini fotografija mora biti navedeno ime autora-fotografa, kategorija za koju autor predlaže fotografiju te da li se radi o pojedinačnoj fotografiji ili seriji.

Prijavu s fotografijama treba poslati, najkasnije do 1. 6. 2008. godine na adresu:
Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za primijenjenu i umjetničku fotografiju – za Natječaj Modni ormar, 10000 Zagreb, Getaldićeva 2 ili ih donijeti na istu adresu.

NATJEČAJ SE ORGANIZIRA ZA SLJEDEĆE KATEGORIJE:

* modna fotografija odjevnog predmeta,
* model i odjevni predmet,
* live modna fotografija – ulična moda,
* modna portretna fotografija,
* inspiracija Marinom Držićem,
* slobodna tema (vezana uz područje modne fotografije).

Fotografije mogu biti izvedene u crno-bijeloj ili kolor tehnici, a autor u pojedinoj kategoriji može prijaviti samo jednu fotografiju ili seriju (3-5) fotografija.

Autor fotografija sam predlaže kategorije fotografija (ili serije), a žiri zadržava pravo prekategorizacije. Žiri odabire najbolje fotografije – pobjednike u pojedinim kategorijama, a može i dodatno pohvaliti pojedine fotografije, tj. autore, te među pobjednicima u pojedinim kategorijama i pohvaljenima odabire ukupnog pobjednika Natječaja. Odabrane će fotografije biti izložene u Muzeju za umjetnost i obrt – Trg maršala Tita 10, Zagreb u sklopu ostalih događanja Modnog ormara kada će biti i dodijeljena priznanja nagrađenim autorima.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 09.05.2008.