Međimurje u Zagrebu

Izložba fotografija kao dio projekta Međimurje u Zagrebu

Dana 06.06.2008. s početkom u 18 sati Fotoklub Čakovec predstavlja svoju prvu skupnu izložbu pod nazivom ''Međimurje''. Izložba je dio projekta ''Međimurje u Zagrebu'' koji traje od 03.06.- 08.06., i biti će predstavljena u Zavičajnom domu društva Međimuraca na adresi Ilica 10.

Jedanaest autora (članova fotokluba) predstavit će se sa 48 fotografija na temu Međimurja (od Kotoribe do Štrigove - između Mure i Drave - pejsaži, flora i fauna, kulturna baština, arhitektura, ljudi i običaji...).
Udruga Fotoklub Čakovec osnovana je u 12. mjesecu 2007. godine. Neki od ciljeva su joj, promocija fotografske umjetnosti, te razvitak i unapređenje fotografije kao tehničke i umjetničke discipline. Udruga djeluje na području cijele Međimurkse županije, a sjedište joj je u Čakovcu, gdje ima i svoj prostor za redovna druženja.

Za sad udruga broji tridesetak članova. Trenutno klub djeluje kroz postavljenu web stranicu (www.fotoklub-cakovec.hr) na kojoj članovi objavljuju svoje materijale te raspravljaju na forumu koji je tematski vezan uz fotografiju. Više inforamcija o klubu možete dobiti na gore navedenu web adresu, te na email: fotoklub.cakovec@gmail.com ili broj telefona 091 548 80 10 (Mario).

O samoj izložbi ne treba puno govoriti. Već to, da joj je naziv ''Međimurje – onak kak ga mi vidimo'' i da je to prva skupna izložba članova/polaznika Fotokluba Čakovec odkad je on osnovan. Izložba prikazuje neke od motiva iz prekrasnog donjeg i gornjeg Međimurja, te uz rijeke Muru i Dravu. Sve fotografije nastale su 2007. i 2008. godine.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 06.06.2008.