Kako nas ribe vide?

Izložba podvodnih fotografija s podrečja Kupe

© Miroslav ArbutinaPozivamo Vas na izložbu fotografija autora Miroslava Arbutina - Arbe pod nazivom "Kako nas ribe vide?" koja će se održati 09.03.2010. g. u Foto galeriji Siscia obscura sa početkom u 20. sati. Radujemo se Vašem dolasku.

Miroslav Arbutina – Arbe rođen je u Sisku 1959. god. Fotografijom se amaterski počinje baviti početkom 80- ih. Do 1987. god. zaposlen je u sisačkoj Željezari i nakon prekida radnog odnosa počinje "živjeti" od fotografije. Sa početkom Domovinskog rata počinje raditi kao free lenser za mnoge domaće časopise i strane agencije. Posao ratnog fotoreportera odveo ga je na skoro sva bojišta u Hrvatskoj, a i u Bosnu i Srbiju.

© Miroslav Arbutina 1992 nakon ranjavanja prijatelja Saše Kralja u Bosni prestaje raditi kao ratni fotoreporter i prelazi u Zagreb raditi za Start, Nacional, Globus i druge tiskovine. Po povratku u Sisak počinje raditi za Jutarnji list u kojem je radio do 2009. g. Osnivač je Foto kluba Siscia obscura i voditelj Foto galerije Siscia obscura.

Projekat podvodnih fotografija pod naslovom "Kako nas ribe vide?" započet je 2008. g. U začetku bio je zamišljen kao trilogija koja bi sačinjavala podvodne portrete sisčana, akt i podrečje Kupe sa detaljima objekata koji se nalaze uz nju. Odustalo se od ideje da to bude jedna izložba zbog mnogo materijala fotografiranog u dvije godine, tako da će projekt biti podijeljen na tri izložbe koji će u 2010. godini još biti i nadopunjen.
© Miroslav Arbutina
Iako ovakav način fotografiranja nije baš čest Arbutina ističe da je ovdje najvažnije što su na fotografijama sisčani, njegovi prijatelji i što je sve rađeno u rijeci Kupi. Uz nadopunu fotografijama koje će biti fotografirane ovo ljeto krajnji cilj je izdati knjigu "Kako nas ribe vide?" koja bi skupila u cijelinu sva tri opusa. Avantura se nastavlja.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 03.03.2010.