Jelena Blagović i Intoverzije

Umjetnička asistentica sa zagrebačkog ADU predstavila svoje fotografije u sklopu programa Snapshot 2011.

U sklopu programa Snapshot/ Brzo okidanje 2011., u galeriji Kula Lotrščak, Strossmayerovo šetalište 9 održava se izložba fotografija Jelene Blagović pod nazivom "Introverzije". u galeriji Kula Lotrščak, Strossmayerovo šetalište 9.

Izložba će biti otvorena do 23. travnja 2011. godine.
Radno vrijeme galerije je radnim danom od 17 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 12 do 14 sati.

© Jelena Blagović

Jelena Blagović rođena je 1983. godine u Zagrebu.
Završila je Fotografski odjel u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, nakon čega upisuje dvogodišnji studij fotografije u Istituto Superiore di Fotografia e Arti Visive u Padovi, Italija.
Školovanje nastavlja u Velikoj Britaniji gdje završava dodiplomski i diplomski studij umjetničke fotografije na University of Westminster u Londonu i stječe diplomu magistra fotografije. Dobitnica je stipendije David Faddy Scholarship za akademsku izvrsnost.
Zaposlena je kao umjetnička asistentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku snimanja, Katedra za fotografiju.
Izlagala je na brojnim izložbama u Velikoj Britaniji, Kini i u Republici Hrvatskoj.

Autorica o seriji fotografija "Introverzije":
"Nepoznati prostori, nereferentne forme i jedna boja nadilaze prepoznatljivi objekt, odlučujući trenutak i konvencionalnu perspektivu. "Introverzije" meni predstavljaju privatni mentalni i emocionalni prostor. Iako polazim od postojećih predložaka koje sama stvaram, materijalno postojanje fotografiranog objekta nije relevantno.

Kada mi stvarnost prestaje biti važna i prepoznatljiva, igru između pogleda i mogućnosti doživljaja pretapam i postaje beskonačna. Privaćajući činjenicu da sve što vidim nije uvijek istinito i stvarno, u ovom trenutku, možda više nego ikada, svjesna sam mogućnosti zabluda i potpunog pomanjkanja istinitosti. "Introverzije" su moje nepoznanice u njihovoj vlastitoj stvarnosti."

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 15.04.2011.