Fotomonografija Zagrebačke županije

Na 340 strana nalazi se preko 360, na hrvatskom i engleskom jeziku, potpisanih fotografija

Svečana promocija Fotomonografija Zagrebačke županije, autora Marka Vrdoljaka, održati će se u srijedu, 16.6.2010. g. u 12.00 sati u Muzeju Mimara, u Zagrebu.

© Marko Vrdoljak

Fotomonografija od 340 strana sadrži preko 360, na hrvatskom i engleskom jeziku, potpisanih fotografija. Uz samu promociju fotomonografije biti će prikazan i kratak, posebnim tehnikama animiran film načinjen od fotografija. Glazbu za ovaj film skladao je naš istaknuti mladi skladatelj g. Matej Meštrović, a film je režirao i animirao g. Igor Vignjević, ovogodišnji dobitnik Porina u kategoriji video produkcije.

© Marko Vrdoljak

Uz ove dvije promocije biti će otvorena i izložba od 40 fotografija velikih dimenzija (70 x 100 cm) sa najistaknutijim fotografijama iz fotomonografije.

© Marko Vrdoljak

Fotomonografija koja je rađena po naruđbi Turističke zajednice zagrebačke županije, snimana je godinu dana, a unutar tog perioda zabilježena su sva godišnja doba, snimani su ljudi i njihovi običaji, kulturna baština, sakralna umjetnost, muzeji, dvorci, kurije, prirodne znamenitosi, događanja i još mnogo toga. Snimanje je uključivalo 9 sati leta helikopterom, obilazak 112 različita gradića, sela i zaseleka, pređeno je cca. 6800 kilometara i nastalo je preko 8000 fotografija.

© Marko Vrdoljak

Na otvorenju izložbe, fotomonografija i pripadajući DVD će se prodavati prema promotivnim cijenama, a sama izložba ostaje otvorena do 27.6.2010. g.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 15.06.2010.