Fotografiram – ne diskriminiram!

Moja vizija društva bez diskriminacije - fotografski natječaj Amnesty Internationala Hrvatske

Amnesty International Hrvatske poziva sve građanke i građane da kroz objektiv fotoaparata izraze vlastitu viziju društva bez diskriminacije. Natječaj na ovu temu otvoren je od 31. siječnja, a svrha mu je potaknuti na razmišljanje i djelovanje. Prepustite se, stoga, vlastitoj kreativnosti i mašti te izrazite ideal društva u kojem ima prostora za različitost i ravnopravnost. U natječaju mogu sudjelovati sve osobe starije od 14 godina, izuzev profesionalnih fotografa.

Nadahnutim fotografijama suprotstavimo se stereotipima i predrasudama, tim negativnim društvenim stavovima koji potiču na diskriminaciju. Ovo je vaša prilika da date svoj doprinos društvu koje njeguje ravnopravnost u različitosti, a pritom možete osvojiti i vrijedne nagrade. Natječaj traje do 31. ožujka, nakon čega će biti odabrane najbolje fotografije na nacionalnom, a potom i na europskom nivou. Dodjelu nagrada pratit će izložbe najboljih fotografija i izrada promotivnih materijala koji doprinose borbi protiv diskriminacije.

Uz fotografiju natjecatelji trebaju poslati i ispunjeni obrazac za sudjelovanje na natječaju. Spomenuti obrazac, kao i sve ostale potrebne informacije pronaći ćete na www.amnesty.hr

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 25.02.2011.