Drugi festival fotografije

Po drugi puta priprema se foto-manifestacija - festival fotografije u organizaciji Organa Vida

Ovaj jednodnevni proljetni festival održati će se u subotu, 15. svibnja 2010. u prostorijama kluba SC, u Studentskom centru u Zagrebu.

U cilju promoviranja fotografske kulture, Organ Vida organizira drugi po redu festival fotografije u Zagrebu, a za festival raspisuje javni natječaj na zadanu temu. Kako je ovo proljetni festival i njegova tema je prikladna, a to je - POKRET! Pokažite kako ste zabilježili, doživjeli i realizirali neki pokret odnosno kretanje. To može biti zaustavljeni pokret, uhvaćeni, snimke gibanja ili pak igranje sa panningom. Budite kreativni, duhoviti, nepredvidljivi i dopustite si maksimalnu slobodu u pristupu tematike - poručuje organizator.

Divlja vožnja © Damir Tiljak

Najbolje fotografije biti će izložene na samom festivalu, a sve troškove izrade vaših fotografija podmiruje Organ Vida. Fotografije sa izložbenog festivalskog postava krenuti će zatim na turneju po hrvatskim gradovima gdje će se izložiti u galerijama i prikladnim prostorima. Sve fotografije ostaju u vlasništvu autora koji će svoje fotografije dobiti nakon izložbi.

Uvjeti i propozicije natječaja:

Natječaj je otvoren za sve amaterske i profesionalne fotografe. Primaju se fotografije načinjene digitalnom ili analognom tehnikom, kolor i crno-bijele.

Fotografije na natječaj možete putem "submission forme" na stranici www.organvida.com gdje trebate popuniti aplikacijski formular sa svojim podacima i životopisom te poslati do tri fotografije na zadanu temu (pokret). Fotografije se šalju kao .jpg datoteke, s 900 px po dužoj stranici.

Autori odabranih fotografija biti će o svemu pravovremeno obaviješteni zajedno s uputama kako pripremiti fotografiju za ispis. Natječaj traje do 24.04.2010.

Izložbu će popratiti razna predavanja, fotografske radionice i prezentacije gostiju i suradnika. Dobru zabavu osigurati će DJ-i i koncert, a posjetitelji će na samom festivalu moći glasati za tri najbolje fotografije koje će biti prikladno i nagrađene.

OKVIRNI RASPORED FESTIVALA:

Izložba fotografija biti će postavljena već od jutra.

12:00–14:00 h – REFOTO PREDAVANJE: ESTETIKA FOTOGRAFIJE by Ivana Tomanović, MOTIVI U FOTOGRAFIJI by Milan Živković

14:00–16:00 h – CAHAYABOX FOTO RADIONICA

16:00–18:00 h – OBRADA FOTOGRAFIJE

18:00–20:00 h – ISPIS FOTOGRAFIJA BY EPSON, kratko predavanje o ispisu by Milan Živković

20:00 – SLUŽBENO OTVORENJE IZLOŽBE

20:00 – 22:00 h - GLASANJE

22:00 h - PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 04.04.2010.