Cest is d' Best se preselio s ceste u galeriju

Ulična fotografija prikazana je na novinski i umjetnički način

Najfotografija 13. međunarodnog uličnog festivala – Cest is d' Best bit će otvorena u utorak 30. lipnja 2009 sa početkom u 19. 30 sati u Fotoklubu Zagreb. Izložene slike podijeljene su u dvije grupe: novinske i umjetničke.

Blu © Spoljar

U sklopu događanja bit će izložene i slike Darka Pavkovića - Kana, a u programu će sudjelovati i etno-glazbenica Dunja Knebl.

Cycling © Tomljenović

Izložba se može pogledati do 20. srpnja.

Svjetlosni Lotrscak © Nazor

Iz predgovora katalogu:

...Dakle, Fotoklub Zagreb je želio iskoristiti prigodu održavanja zagrebačkog uličnog festivala i objavom natječaja skrenuti pozornost zagrebačkih fotografa- amatera na snimanje uličnih prizora, odnosno skrenuti pozornost na uličnu fotografiju kao jednu od značajnijih fotografskih disciplina, koja je u našim udrugama nekako zapostavljena i nedovoljno se njeguje.
Poznato je, da se ulična se fotografija kao oblik fotografskog umjetničkog stvaralaštva razvila 40-ih godina prošlog stoljeća u SAD-u. Pronalaskom Leice, prvog malog fotografskog aparata, mnogim fotografima otvorene su tada veće i nove mogućnosti za bavljenje ovim omiljenim oblikom fotografske umjetnosti, koje su oni obilato koristili. Međutim, pojavom paparaca i komercijalizacijom fotografije, zanimanje za uličnu fotografiju je opalo. Srećom, praksa ulične (life) fotografije se u svijetu umjetničke fotografije ponovno polako vraća... (Vinko Šebrek)

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 30.06.2009.