9. Međunarodni fotosajam

Udruga Svijet fotografije poziva Vas na 9. Međunarodni fotosajam koji će se održati u subotu 22. listopada 2011.

Sajam će biti održan od 10h do 16h u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb. Ulaznica je 10 kuna. Dodatne informacije mogu se naći na adresi www.fotosajam.com.

Program predavanja 9. fotosajma:

10:30 - 11:30 - Nove tehnologije: Translucent Mirror tehnologija i elektroničko tražilo, predavač Jadranko Begić.

12:00 - 13:00 - Raspoloživo svjetlo u fotografiji, predavač Vladimir Šimunić.

13:15 - 14:15 - Crno-bijela monochromatska fotografija, dugogodišnji predavač Mladen Biščan iz Fotokluba Zagi-foto, predstavit će vam čarolije i probleme s crno-bijelom fotografijom.

14:30 - 15:30 - Foto session za posjetioce, isprobajte svoje umijeće u radu sa studijskom fluo i flash rasvjetom slikajući modele.

Ulaz na predavanja je slobodan, pa ni prethodna najava nije potrebna. Ako i zakasnite na početak, slobodno uđite.

S prosjekom od oko 1000 posjetitelja i 40 izlagača, zagrebački fotosajam najveći je događaj ovakvog tipa i u ovom dijelu Europe. Po broju izlagača nadmašila nas je samo bečka fotoburza koja ipak ima upola manje posjetitelja. Veći sajmovi ove vrste u Europi su u Bievresu, blizu Pariza i Houtenu u Nizozemskoj.

Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmjenjuju svu fotografsku opremu, od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete do starih analognih fotoaparata koje više ne možete naći u redovnoj prodaji. Uz ponuđenu fotoopremu tu su i predavanja i prezentacije koje će se, zbog velikog interesa posjetitelja, održati u dvorani sa 200 sjedećih mjesta.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 18.10.2011.