6. Međunarodni fotosajam

6. Međunarodni fotosajam biti će održan u subotu 13. 3. 2010. godine

Vrijeme održavanja sajma je od 10h do 16h u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb. Ulaznica je 10 kuna.

Program predavanja 6. fotosajma:

10:30 - 12:00 - Predavanje o osnovama fotografije "Zašto su mi fotke mutne/koma", predavači Jadranko Begić i Timor Šatara pokazat će najčešće greške fotografa početnika, a polaznici predavanja će moći postavljati pitanja te u praktičnom dijelu dobiti komentare svojih fotografija.

12:30 - 13:30 - Predavanje o objektivima profesora Vladimira Šimunića, koji će korisnim savjetima objasniti podjele i vrste objektiva, žarišne duljine, blende, ali i praktičnu primjenu različitih objektiva na različitim snimanjima.

14:00 - 15:30 - Radionica "Akt fotografija'', pod vodstvom fotografa Marka Vrdoljaka. Uz upotrebu profesionalne rasvjete polaznici predavanja imat će priliku upoznati proces fotografiranja nagog ženskog tijela, te naučenu teoriju primjeniti u djelo sami fotografirajući nagi model.

Ulaz na predavanja je slobodan.

S prosjekom od oko 1000 posjetitelja i 40 izlagača, zagrebački fotosajam najveći je događaj ovakvog tipa i u ovom dijelu Europe.

Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmjenjuju svu fotografsku opremu, od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete do starih analognih fotoaparata koje više ne možete naći u redovnoj prodaji. Uz ponuđenu fotoopremu tu su i predavanja i prezentacije koje će se, zbog velikog interesa posjetitelja, održati u dvorani sa 200 sjedećih mjesta.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 12.03.2010.