4. Međunarodni fotosajam u Zagrebu

Razgledajte ili kupite staru i novu foto-opremu ovu subotu u Pučkom otvorenom učilištu

Po četvrti put, Međunarodni fotosajam održat će se ovu subotu, 4. travnja 2009. u zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68. Cijena ulaznice je 10 kuna, a sajam će biti otvoren od od 10h do 17h.

Na jednom mjestu ljubitelji fotografije moći će isprobati ili kupiti raznovrsnu foto opremu - od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete pa sve do starih analognih fotoaparata kojih više nema u redovitoj prodaji te poslušati neko od stručnih predavanja.

Program

Predavanja i prezentacije održat će se u maloj dvorani POU koja ima 200 sjedećih mjesta:

12:00 Svijet medija i Sony u fotografiji - dvosatno predavanje o uporabi različitih tehnika fotografiranja sa studijskom rasvjetom i prezentacija profesionalne opreme. Predavači profesionalni fotografi Timor Šatara i Goran Katić.

14:00 Uvod u Aperture 2 - predstavljanje osnovnih značajki Aperture 2 aplikacije za post-produkciju fotografija. Aperture 2 je revolucionarna aplikacija tvrtke Apple koja služi za obradu i manipulaciju velike količine fotografija. Sa preko stotinu novih značajki, Aperture 2 dramatično je brži, lakši za korištenje i moćniji.

15:00 Zašto fotografiramo prirodu? - fotograf Mario Belić pokušati će odgovoriti na pitanje iz naslova i objasniti zašto fotografiramo prirodu. Što je bitno za dobru fotografiju prirode - kakav pristup izabrati, koje tehnike i oprema su bitni za kvalitetnu 'wildlife' fotografiju.

16:00 Prezentacija studijske fotoopreme - slikanje modela pod vodstvom Gorana Katića, mogućnost isprobavanja raznih dodataka za rasvjetu: softbox za bljeskalice, snoot, barn doors (klapne) sa filterima u boji, saćaste nastavke za reflektor, soft light reflektor (ili beauty dish popularni tanjur) itd.

fotosajam©Goran Katić

Do sada prijavljeni izlagači:
- Fotosvijet - predstavit će studijsku flash rasvjetu Jinhui i Jinbei, dodatnu opremu Wiefeng, GE kompaktne fotoaparate, digitalne okvire, a tu je još i veliki izbor filtera, sjenila, zaštitnih poklopaca, prijelaznih prstenova, adapter tuba, širokutnih leća Fujiyama, Lambency Shade difuzora, svjetla za video kamere i zamjenskih baterija Digital.

- iStyle - predstavlja najnovija Apple računala kao što su MacBook, MacBook Pro, iMac te novi model 24" LED Cinema Display monitora. Za vrijeme trajanja sajma, svaki posjetioc može ostvariti 10% popusta prilikom kupnje bilo kojeg Apple računala sa Aperture 2 aplikacijom. Posebne pogodnosti očekuju Vas i
pri kupnji iMac 20" računala i softvera iLife '09, Aperture 2 i Final Cut

- Hensel performing light - predstavlja studijsku rasvjetu firme Hensel, a povodom prvog nastupanja na sajmu ima specijalnu akcijsku ponudu Expert Pro Kit 500 Plus za 1.698,00€ i Expert Pro Kit 500 za 1.598,00€.

- Svijet medija - predstavlja Sony SLR fotoaparate ALFA serije (objektive, dodatnu opremu), Sony termosublimacijske fotoprintere.

- Praxis - papir, filmovi i kemija Fotokemika i Ilford, pribor za c/b lab Paterson (kadice, red lampe, doze...), filteri Cokin i B+W, stativi Velbon, torbe i ruksaci Naneu, torbe za profi video kamere Yellow moon, pribor za čišćenje i adapterski prstenovi Kood, foto koferi Rimowa.

- Art-Jus - nudi proizvode firme Hahnemuhle, papire za printanje, foto albumi i drugo te usluge uokvirivanja i kaširanja.

- Galeria Mario Novak & ArtCroatia LLC iz New Yorka - predstaviti će novu tehniku printanja direktno na staklo do formata 2.5x3 metra, kao i svoje mogućnosti izdavaštva s knjigom i fotomografijom "Hrvatska" koja je izabrana za jednu od tri najbolje knjige na svijetu, zatim, pokazat ce se mogućnosti printanja fotografija na raznim medijima, pogotovo tehnikom printanja uljem na platnu koje je Mario Novak razvio u Americi zadnjih nekoliko godinama i koju uslugu ce Galeria Mario Novak pružati fotografima u Hrvatskoj za vrhunsko printanje njihovih radova koji se mogu plasirati po galerijama sirom svijeta, gdje su imena ArtCroatia i Mario Novak Gallery vrlo poznate. Fotografima koji su zainteresirani da objave svoje vlastite radove u knjigama ili kao fotomografije pružat ce se kompletna podrška i usluga grafičke pripreme i štampanja njihovih radova.

- Miš - prodajno-prezentacijski program predstavljaju informatičke knjige iz svih računalnih područja, Windowsa, grafike, web designa, programiranja, interneta, AutoCAD-a.... Svakako treba naglasiti knjige o Photoshopu kao i vrlo uspješne kjnige o digitalnoj fotografiji. Na svakoj je stranici obrađen određeni koncept koji će vam pomoći da dobijete bolje snimke. Kad god okrenete stranicu, upoznat ćete neku novu postavku koju koriste profesionalci, alat ili trik koji vaš fotografski uradak može pretvoriti u umjetničko djelo. Ako ste siti snimanja prosječnih fotografija i ne želite više listati fotografske časopise misleći "Zašto moje fotografije ne izgledaju ovako?", MIŠ ima knjige za vas.

- Olympus - na sajmu će izložiti kompaktne (SP 570, mju 1050, mju 1040, mju 1050, mju 1010, FE 20, FE 360 i FE 370) i D-SLR (E-3, E-520 i E-420) fotoaparate te objektive.

- HSM Informatika - prezentirat će Adobe Photoshop CS4, Adobe Photoshop Lightroom 2, a za posjetioce tu je i posebna akcija 20% popusta za Photoshop. Osim Adobe predstaviti će se tri Microtek skenera FilmScan 1800, ScanMaker i800 i ArtixScan F1, kao i program Silver Fast tvrtke LaserSoft Imaging.

- Školska knjiga - nuditi će 30% popusta na knjige Ivica Kiš: Camera obscura, Želimir Koščević: U fokusu i Vidoslav Barac: Vidjeti prošlost.

- Prizma - MARUMI filteri, close-up leće, Microfiber krpice... pribor za čišćenje: PHOTO SOLUTION, VISIBLE DUST, AirDR... JOBO i HYPERCOLOR SPACE, LASTOLITE, SEKONIC svjetlomjeri i sive karte za kalibraciju, Kata Bags – DPS linija (Digital photo series: Ruksaci, Sling ruksaci, torbe, torbice...), National Geographic (ruksaci, torbe i torbice), Manfrotto, Sigma, Metz.

- Anigota.hr (Kodak Centar) - Canon profesionalni i amaterski fotografski program, SanDisk memorijske kartice, Lowepro fotografske torbe i Giottos profesionalni stativi i pribor.

- Alfa film - sa svojom ponudom iznajmljivanja studijskog prostora za fotografska i filmska snimanja, najam i prodaja studijske i filmske rasvjete, izrada video spotova i modna fotografija.

- Neo Orbis - Pentax K-m, raspon objektiva i dodatne opreme, vodootporne digitalne kompakte, Pentax dvoglede, Vanguard stative za fotoaparate i kamere s naglaskom na novom tripodu Alta 203AP, Vanguard torbe za fotoaparate i kamere te Sanyo Eneloop punjače i punjive baterije.

- VIV Studio - ponuda marki Elinchrom, Profoto, Leaf, Tred eng, Elektrona, Cosmolight, Aurora, Photoflex, Explorer.

- Finder - predstavit će marke Wacom – vodeći svijetski proizvođač grafički tableta, LaCie – renomirani svijetski proizvođač dodatne opreme za PC i Mac računala, PRIMERA - Proizvođač robotiziranih CD/DVD, snimača/pisača.

- Algebra - prezentacija programa obrazovanja za foto i video.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 31.03.2009.