32. Zagrebsalon

Produžetak roka prijema radova

Drage kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Produžili smo rok za prijem fotografija na 32. Zagreb salon, međunarodnu izložbu fotografija, te je sada zadnji dan za primitak fotografija - 31. srpnja 2008. Ako još niste poslali ili donijeli svoje radove, učinite to sada.

Ove smo godine, glede formata fotografija, pojednostavili odredbe Natječaja. Tako sada fotografije mogu biti različitih dimenzija, od 20x30 do 30x40 cm, odnosno najmanja stranica fotografije ne može biti kraća od 20 cm, a veća stranica ne smije biti duža od 40 cm. Unutar ovih dimenzija dozvoljeni su svi formati.

Dozvoljava se i stavljanje ruba na fotografije, ako je on sastavni dio
fotografije. Fotografije ne smiju biti zalijepljene (kaširane) na kartonsku podlogu. Naime, pri postavljanju izložbe fotografije koje će žiri odabrati za izlaganje stavit ćemo - u okvire 40x50 cm i 50x60 cm. Pri tome ćemo unutar okvira oblikovati paspartu prema veličini same fotografije.

Zagreb salon ima dugu i sjajnu tradiciju. Još malo pa će navršiti 100
godina. Fotoklub Zagreb je osnovan na samom početku fotoamaterskog pokreta u Europi, 1892. godine, a prvu veliku međunarodnu izložbu organizirao je već 1910. godine. Ova međunarodna izložba kasnije je nazvana Zagreb salon, dobivši ime koje nosi i danas.

Popularnost ove zagrebačke i hrvatske manifestacije rasla je iz godine u godinu, kako u zemlji tako i u svijetu. Na njoj je sudjelovalo više tisuća fotografa iz Hrvatske i sedamdeset zemalja svijeta.

Pozivamo vas da prihvatite izazov, sudjelujte na 32. Zagreb salonu i
pošaljite svoje radove na našu adresu do 31. srpnja 2008.

Molimo vas da o ovome obavijestite naše klupske kolegice i kolege, kao i vaše fotografske prijatelje. Radujemo se vašem odazivu!

Uz srdačne pozdrave!

Vinko Šebrek
Predsjednik 32. Zagreb salona

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 30.06.2008.