3. Međunarodni fotosajam

Međunarodni fotosajam postaje tradicionalan

3. Međunarodni fotosajam će se održati 25. listopada 2008. godine od 10h do 18h u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb. Cijena ulaznice za posjetioce je 10 kuna.

Program 3. fotosajma:
10:30 Filip Horvat: 25 godina u fotografiji

11:00 Prezentacija studijske fotoopreme, slikanje modela pod vodstvom Zvonimira Kušeca

12:00 Predpromocija knjige Hrvatska antiratna fotografija (Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat, Domovinski rat), autorica Branke Hlevnjak i Rhea Ivaniš uz predstavljanje Maše Štrbac iz ULUPUH-a

14:00 Ivica Kiš: "Ljudsko oko je kao kamera opskura" Leonardo Da Vinci, Milano, 1498. g.

15:00 Prezentacija studijske fotoopreme, slikanje modela pod vodstvom Gorana Katića

16:00 Damir Tiljak: Da li je na svijetu ostalo još nešto što nije fotografirano?

Za vrijeme trajanja fotosajma prikupljati će se donacije foto opreme koja će ići foto sekciji Doma za ovisnike Zajednica Susret (više o donaciji).

Međunarodni fotosajam u organizaciji Udruge Svijet fotografije, u samo pola godine uspio je postati jedan od najjačih sajmova ove vrste u regiji, odmah poslije bečke Fotoburze! Zbog iznimne zainteresiranosti trajanje 3. fotosajma produžili smo na cijeli dan - od 10 do 18 sati, kako bi posjetitelji imali više vremena za predavanja i isprobavanje opreme.

Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmijene svu moguću fotografsku opremu od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete sve do starih analognih fotoaparata kojih više nema u redovitoj prodaji. Uz fotoopremu, na prošlom sajmu organizirali smo predavanja o novinskoj i astrofotografiji koja su bila vrlo posjećena. Upravo zato na trećem sajmu planiramo još više predavanja i fotografskih radionica poznatih hrvatskih fotografa.

Prvi je sajam imao 550 posjetitelja i 15-ak izlagača (Sony, Neo Orbis (Pentax), Fototeh (Nikon), Praxis, Prizma, Foto Svet Digital, BM Foto, HSM informatika, Digital@Efke...), drugi gotovo 1000 posjetitelja i 30-ak izlagača iz Hrvatske i inozemstva (Kodak Centar (Canon), Olympus, Sony, Neo Orbis (Pentax), Fotokemika Nova, Panasonic, Praxis, Prizma, HSM informatika, Miš, Fotomedikal, Helicom, Fotos, Pro Trade (Hama), Digital Promet, Foto Badrov, Art-Jus, Viv Studio...) među kojima su i privatni izlagači kao što su Julio Frangen, Milan Radulović, Milan Cvetković, Branko Živković, Dražen Kurelić, Zoran Dimić, Božidar Bilopavlović, Petar Gunjača, Gojko Orlović, Radmilo Nogulić, Zlatko Klarić i drugi., a na trećem se očekuje još više izlagača iz Austrije, Slovenije, Srbije, Italije i Mađarske.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 24.10.2008.